Min VM-trupp

Spekulationerna är många om vilka som kommer med till VM-truppen och man kan väl misstänka att en och annan kommer att ta ut sina egna VM-trupper. För att inte riskera att kopiera någon annan måste man ju vara ute tidigt. Har tagit ut två spelare som inte är med i den 30-mannatrupp som är inskickad men det är inget som jag bryr mig om. Dessa två är Daniel Calebsson och Magnus Svensson. Killar som varit med och vunnit guld innan. Om är Calebsson är hel och kan träna på så kommer han vara viktig när det är dags för VM. Om Magnus Svensson kan fortsätta på samma sätt som han visade mot Pixbo så är det inte mycket att diskutera där heller.  Har gått lite mer på rutin och vana vid stora matcher och allt vad det innebär.

 

Målvakter
Viktor Klintsten, Storvreta IBK
Patrik Åman, AIK

Backar
Jesper Berggren, Storvreta IBK
Anton Karlsson, Linköping IBK
Robin Nilsberth, Granlo BK
Henrik Quist, Pixbo Wallenstam IBK
Mattias Samuelsson, Storvreta IBK
Mattias Wallgren, Warberg IC
Martin Östholm, Pixbo Wallenstam IBK

Forwards
Daniel Calebsson, Pixbo Wallenstam IBK
Rasmus Enström, IBF Falun
Rikard Eriksson, Warberg IC
Alexander Galante Carlström, IBF Falun
Joel Kanebjörk, Storvreta IBK
Karl-Johan Nilsson, AIK
Kim, Nilsson, AIK
Johan Samuelsson, Granlo BK
Henrik Stenberg, Storvreta IBK
Rasmus Sundstedt, Storvreta IBK
Magnus Svensson, Warberg IC

3 Kommentarer
 1. Martin
  Martin says:

  Bra trupp. Personligen så hade jag bara tagit med fem eller sex backar. Vill vi spela offensivt så måste vi satsa på det fullt ut. Se på Finlands trupp. Och i semin och finalen så kommer vi ändå bara att spela på fyra backar. Det vet ju alla. Och i den toppningen är Östholm, Quist, Wallgren & Mattias Samuelsson givna. Karlsson, Nilsberth & Berggren kommer att agera bänknötare.

  Helst skulle jag vilja få in Holtz & Hyärinen i laget men man får nöja sig med Isaac Rosén & Martin Emanuelsson som båda gjorde riktigt bra insatser i västkustderbyt häromdagen. Bort med två backar och in med Rosén & Emanelsson.

  1a femman:
  Östholm-Quist-Enström-J.Samuelsson-Stenberg

  2a femman:
  Wallgren-M.Samuelsson-Sundstedt-Karl Johan Nilsson-Kim Nilsson

  3e linen:
  Rosén-Emanuelsson-Svensson

 2. Martin
  Martin says:

  – När jag var förbundskapten för damerna sa jag efter ett sommaruppehåll att det varit för många som legat på soldäck och för få som varit i maskinrummet. Jag tyckte att de skött sommarträningen dåligt. Sedan har jag ju sagt det där med att truppen står skriven i stjärnorna och att bara jag har kikaren.

  Ovanstående citat är hämtad från en artikel från 2012-02-05 strax efter att Vaara blev förbundskapten. Det är Vaaras citat och det bekräftar ju mer eller mindre att Magnus Svensson kommer komma med i landslaget. Allt annat vore tjänstefel. Svensson är ju den som tränar mest av alla (undantaget Kohonen & nån finne i FCH som jobbar heltid som innebandyproffs). Det är ju bara att fråga Thomas Brottman eller Oscar Lundin hur mycket Svensson tränar. Alla som såg västkustderbyt häromdagen såg ju också vilka kvalitéer han besitter. Om man missade matchen kan ju alltid kolla in Oscar Lundins youtube-klipp på Svenssons alla special drills-klipp från den senaste tiden.

 3. Martin
  Martin says:

  Generationsväxling inför ett VM? Det borde la vara bättre att rensa i leden direkt efter ett VM? Det hela luktar satsning inför VM 2014 i Göteborg.

  Daniel Calebsson, Magnus Svensson, Mikael Karlsson, Patrik Hagberg, Johan Edlund, Johan Anderson, Henrik Lorendahl, David Gillek, Peter Sjögren, Peder Boden. Någon av dessa spelare hade väl tillfört spetskompetens i vårt landslag?

  Till hemma-VM hoppas jag att Ulf Hallstensson ersätts av David Jansson. Jag hoppas att Jan Erk Vaara ersätts av Magnus Jäderlund. För när VM ska avgöras på skånegatan så ska vi även ha generationsväxling i ledarstaben. Att dessa två tränare (David Jansson & Magnus Jäderlund) är Sverige bästa är ju visserligen en smaksak men tror att många är redo att skriva under på detta. Möjligtvis att Jan Gustavsson kör som läktarcoach istället för Robert Boden också.

  Direkt efter årets VM bör den nya generationens spelare testas: Oskar Henriksson, Martin Karlsson, Emil Julkunen, Alexander Rudd, Jon Hedlund, Rikard Eriksson, Jonas Ågren, Jakob Drews, Jonas Svahn, Billy Nilsson, Nicklas Hedengran, Oscar Norrman, Kevin Lieback Asp, Kevin Björkström, Albin Sjögren, Max Wahlgren, Bobby Edberg, Jimmie Pettersson, Kasper Hedlund, Jesper Sankell, Albin Englöw. Någon eller några av dessa spelare bör få chansen att visa upp sig i vårt landslag. Givetvis ska vi behålla många spelare från den nuvarande truppen. Sundstedt & Enström ska ju styra upp våra två femmor de kommande 5 mästerskapen.

  Nu är det bara att hålla tummarna för att Sundstedt & Enström lyckas överlista de finska lirarna. Hoppas att det är vår tur i år så att jag slipper hånas av mina finska kollegor, likt de två senaste mästerskapen.

  Jag har min teori klar över hur det kommer gå den 9e december. Återstår att se om man gissade rätt eller fel. Häftigt ska det i alla fall bli att följa vårt landslag!

Kommentering är stängd.