Om en månad vet vi

…exakt hur serien slutade. Den 9 mars är nämligen serien färdigspelad.
Innan dess skall sju omgångar spelas. Jag har precis som vanligt vid den här tiden på året tippat alla matcher som är kvar och vet med andra ord hur serien slutar. Men, precis som vanligt kommer man ju tippa fel på en och annan match. Jag hade till exempel inte riktigt räknat med att Caperiotäby skulle vinna över Storvreta. Trodde kanske att även Pixbo skulle vinna över Helsingborg.

Men, är det inte ibland de överraskande resultaten som är charmen med sport. Ja, förutom när vi tappar poäng som vi skulle haft. Då är det så lagom charmigt. Men, visst är det så att man inte hade blivit så glad för segrar om man inte blivit så bedrövad av förluster. Det hänger liksom ihop.

Tänkte att jag skulle ge mig på att skriva lite inför varje omgång som är kvar samt tippa minst tre matcher varje omgång. Jag börjar med 1000 kr i potten. Måste spela för minst 100 kronor varje omgång. Jag lovar att jag inte vid något tillfälle kommer att spela på Warberg. Gjorde det en gång för en hiskelig massa år sedan. En ruggigt säker etta när Warberg tog emot Haninge i gamla Idrottshallen. Haninge hade nog fem av sina landslagsspelare hemma. Svenska Spel hade inte riktigt koll på det och det var ett hyfsat odds på att Warberg skulle vinna. Vi hade en stor komfortabel ledning efter den första perioden. Matchen slutade oavgjort. Sedan dess har jag inte spelat en krona på Warberg vid något tillfälle. Tror nämligen att det betyder otur om jag gör det och jag vill såklart inte vara skyldig till eventuella förluster.

130209
Mullsjö – Falun
En match där jag tror Falun fortsätter att ösa in mål och Mullsjö inte riktigt räcker till. Efter en lite svajjig start har Falun kommit igång på allvar och ligger just nu på en andraplats efter att lite resultat gått deras väg. Tror att de väldigt gärna vill behålla den platsen för det stundande slutspelet och allt vad det innebär. Intressant att se om nye Emil Johansson gör debut för Falun. För Mullsjö tror jag att kontraktet är klart utan att man tar några mer poäng.

130210
Granlo – Pixbo Wallenstam
Granlo har överraskat stort på mig. Visserligen gjorde de två riktiga klassvärvningar i Nilsberth och Samuelsson men jag trodde inte riktigt att de skulle vara så stabila som de varit. Hemma på sin parkett har de dessutom vunnit alla sina matcher. Pixbo visade stor klass i höstas men har hamnat i en liten svacka med fyra förluster på de fem senaste matcherna.

Storvreta – Jönköping
Jönköping kommer att få det ruggigt svårt att klara sig kvar. Några poäng upp och svåra matcher kvar. Svårare än Storvreta borta blir det knappast heller. När dessutom Storvreta har tappat några poäng på slutet och rimligtvis är lite revanschsugna och vill ta poäng för att inte lagen bakom skall komma ifatt tror jag det blir en klar etta.

Karlstad – Warberg
Karlstad tycker jag har spelat upp sig på slutet men i det långa loppet tror jag inte det räcker ändå. Denna matchen hoppas jag verkligen inte de tar poäng i iallafall. För vår del gäller det att kriga och visa djävlaranamma i 60 minuter. Vi kan bättre än vad vi visat på slutet och det är jag helt övertygad om att killarna vill visa med start här också.

Tyresö Trollbäcken – Linköping
Tyresö har gått tungt på slutet och har bara fem poängs marginal ner till Jönköping. Tror dock att Tyresö kommer att klara sig kvar. Linköping har fyra vinster på de fem senaste matcherna och det och deras tyngd gör att jag tror de vinner denna matchen också.

Dalen – Helsingborg
Dalen har gjort det riktigt bra denna säsongen och ligger just nu på en fjärdeplats. Helsingborg är för många en liten besvikelse men gjorde det riktigt bra senast när man trots 1-4 underläge hemma mot Pixbo kunde vinna med segermålet gjort en sekund före matchen var slut. Det är sådant som ger ett sådant där härligt go och extra självförtroende. Kanske till och med så mycket att man tar poäng uppe i Umeå.

130211
AIK – Caperiotäby
Snacka om streckmatch. Åttan Caperiotäby mot nian AIK. Här tror jag AIK vinner och mini sluttabell har jag faktiskt AIK som det lag som kniper den åttonde och sista slutspelsplatsen.

Omgångens tips.
Mullsjö – Falun, över 11 mål. Odds: 1,80
Storvreta – Jönköping, över 11 mål. Odds 1,92
Tyresö Trollbäcken – Linköping, 2. Odds: 1,50

Insats: 100. Totalt odds: 5,18