Helg

Vilka veckor det varit. Sedan sist har våra herrar hunnit med att spela två matcher.  På dessa två matcher har det hunnit bli två segrar och sex poäng. Skönt.

Även våra damer har inlett seriespelet. Två matcher och två vinster och en målskillnad på imponerande 21-2. Men, som sagt var. Två matcher spelade.

Även vårt JAS-lag. JAS = Juniorallsvenskan. Ibland tar vi nog vissa begrepp som självklara så att gemene man knappt vet vad vi pratar om.  JAS-laget vann i alla fall sin första tuffa match och på tisdag (9/10) väntar tuffast tänkbara motstånd när FC Helsingborg kommer på besök.

Det har även hunnit vara politisk debatt i kommunen som rörde idrotten i kommunen där jag såklart var närvarande. Ett par intensiva dagar efter det med uppföljande möten för ett antal föreningar blev det. Tror och hoppas att det kommer att komma något riktigt bra ut från detta. Varbergsidrotten känns väldigt enig vilket gör kraften i detta så mycket större.

Har med anledning av den poliska debatten surfat runt och kollat ett antal kommuners hemsidor. Herregud vilken skillnad det är på kommuner och deras förhållningssätt till idrotten. Det är ju inte direkt så att Varberg blev årets idrottskommun förra året för att Varberg hade de stora visionerna.

Samtidigt läser man rapporter  om hur viktigt det är för folkhälsan att röra sig, hur mycket stora evenemang drar in till sina kommuner, o.s.v., o.s.v.

Ja, och så har vi ju hunnit med att spela in två Studio Warberg också.