Home Mina restaurangtips

Mina restaurangtips

Det skall sägas med en gång. Restaurangutbudet i och kring Palma är gigantiskt. Och precis som vanligt med sådant kan det komma nya stjärnskott som dyker upp som man inte har en aning om. Listan nedan är några av våra favoriter och inte nödvändigtvis i den ordningen de står.  Varje gång vi är nere brukar det bli någon/några gamla favoriter och någon ny för at tman skall vidga sina vyer. En del ställen har man varoit på så många gånger nu att de känner igen en när man kommer och det finns såklart en viss charm med det också. De tre som just nu nästan alltid får ett besök är Kuroböta, Naan och Tall de Carn.

Kuroböta

www.kurobota.com

Plaza Progreso 9, Santa Catalina

Tel. +34 871 515 994

Högst upp på listan för att vi tycker det är bäst. Grymt bra och trevlig personal. Bra på drinkar före maten och en mat som är himmelskt god. Här beställer man in ett gäng olika rätter och delar med varandra. Får inte missas. Att man dessutom drack ett antal Fernet med personalen är ett litet plus i kanten. Bara några hundra meter från lägenheten dessutom.

El Chaflan de Patxi

Carrer d’Espartero, 28

Tel. +34 971 28 44 86

Evelyn har haft en del företagskunder här som älskar detta. Tapas och vanligt mer klassiskt spanskt. Ligger 200 meter från lägenheten vilket passar oss utmärkt. Var här ett par gånger senast och tog plats i baren. Fantastiskt gott och prisvärt. En ny favorit som kommer få många besök.


Naan Street Food

www.naanstreetfood.es

Carrer de Caro 77, Santa Catalina

Tel. +34 910 61 22 06

Ett ställe som många bekanta varit på och även vi hur många gånger som helst. Faktum är att hit går vi nästan varje gång vi är i Palma. Fantastiskt gott och trevlig personal.


Buscando El Norte

www.restaurantebuscandoelnorte.com

Carrer de Miguel Fleta, 77, Palma

Tel. +34 871 966 619

En av mina favoriter. Varianter på Tapas eller vanligt mat. Senast åt jag en tonfisk som var fantastisk.


Tall de Carn

www.talldecarn.com

San Llorenç 23, La Lonja

Tel. +34 971 44 78 16

Vincents största favorit och ett ställe vi återvänder till gång på gång. En ganska enkel meny men ett kött som kommer från himlen. Hit bjöd vi bekanta förra året som i sin tur tog dit bekanta.


El Aquanauta 

Avenida Argentina 27a, Santa Catalina

Tel. +34 871 80 49 30

Malin Berghagens favoritställe. Har varit här och druckit i baren någon gång och men även ätit. Trevligt ställe med ett härligt sorl och spring. Mexikansk mat.


Patron Lunares

www.patronlunares.com

Carrer de la Fàbrica, 30, Santa Catalina

Tel. +34 971 57 71 54

Gammalt klassiskt ställe med en ganska stor lokal där det blir ett härligt sorl. Har varit här mina sista tre besök och gillar det både för mat och livet.


Duke

www.dukepalma.com

Calle Soler 36, Santa Catalina

Tel. +34 971 07 17 38

”Surfställe” med mycket svenskar. Hit tog Malin Berghagen sin mamma Lill-Babs när de gjorde när och fjärran. Varit här flera gånger och alltid nöjd.


La Bodeguilla

Carrer de Sant Jaume, 3, Palma

Tel. +34 971 71 82 74

(Michelin stjärna)

Fint som tusan. Lite exklusivare och såklart då även dyrare. Men. Väldigt gott.


Ombu

Passeig del Born, 5-7, 07012 Palma

Tapas, tapas, tapas. Ligger mitt i smeten nära Katedralen och är riktigt bra. Sitter man på uteserveringen har man folk överallt omkring sig vilket ibland är trevligt när man vill känna att man är mitt i allt.


Mercat 1930

www.mercat1930.com

Avenida Gabriel Roca 33, 07014 Palma de Mallorca , Paseo Marítimo (next to Titos)

En ny favorit. Kanske speciellt på lunchen som vi varit där. Som en food court med en mängd olika ställen. det ena bättre och charmigare än det andra. Speciellt när vi varit nere på våren har vi gillat att gå hit för en längre lunch.

Restauranger vi hört mycket gott om men ännu inte hunnit besöka

Canela Bistro
http://www.canelabistro.es/
C/ Sant Jaume num 13
Tel. +34 971 71 03 14

Inte varit här själv än men ännu ett ställe med lite asianfusion och kanonbra. Också lite dyrare.

La Perla (Ingrossos restaurant)
www.laperla-ingrosso.com
Calle: Annibal 6a, Santa Catalina
+34 689 960 469

OBS!! Åldersgräns på 13 år.

Räcker väl egentligen att man ser ett ställe som har åldersgräns och öppet säger att inte barn är välkomna så ogillar man det. MEN. ALLA som varit där har varit sjukt nöjda med maten. Förmodligen 80% svenskar där.