Det skall sägas med en gång. Restaurangutbudet i och kring Palma är gigantiskt. Och precis som vanligt med sådant kan det komma nya stjärnskott som dyker upp som man inte har en aning om. Listan nedan är några av våra favoriter och inte nödvändigtvis i den ordningen de står.  Varje gång man är nere brukar det bli någon/några gamla favoriter och någon ny för att man skall vidga sina vyer. En del ställen har man varit på så många gånger nu att de känner igen en när man kommer och det finns såklart en viss charm med det också.

En sak som man bör komma ihåg är att det är viktigt att förboka. Under högsäsong är det mer eller mindre hopplöst att få tag på bord om man inte bokat innan, även om man bara är 2 personer.

En annan sak är att många har haft det tuffare med servicen, många har problem att hitta personal.

Ett förtydligande. Lägenheten ligger precis i kanten till Santa Catalina. Det är där jag oftast äter på kvällarna och också självklart påverkar det min lista. Men. Det är min lista.

 

Naan Street Food

Carrer de Caro 77, Santa Catalina
Tel. +34 910 61 22 06

www.naanstreetfood.com
Ett ställe som många bekanta varit på och även vi hur många gånger som helst. Faktum är att hit går vi varje gång vi är i Palma. Fantastiskt gott och trevlig personal. Ungarna brukar ta in varsin rätt medan vuxna brukar dela för att få så mycket goda rätter som möjligt.
(Senaste besöket, april-24)

 

El Camino

Carrer de Can Brondo, nº4
07001 – Palma. Mallorca
Illes Balears
www.elcaminopalma.es/en/

– Tapas i baren…Tapas mitt i stan. En ny favorit som bokas samtidigt som flygbiljetterna varje gång nuförtiden. Helt underbart härligt att sitta i baren och kolla kockarna jobbar och bli serverad fantastisk mat. Här krävs det framförhållning eftersom här alltid är fullt.
(Senaste besöket, februari -24)

 

Duke

Calle Soler 36, Santa Catalina
Tel. +34 971 07 17 38
www.dukepalma.com

”Surfställe” med mycket svenskar. Varit här flera gånger och alltid nöjd. Ett säkert kort och granne med Bunkers som också är bra.
(Senaste besöket, augusti -23)

 

Vandal
Plaça del Progrés, 15, Palma de Mallorca, 07013
Tel. +34 871 04 51 74
vandalpalma.com/
– Inte så långt från oss, alltid mycket folk och hör bara positivt därifrån.
(Senaste besöket, februari-24)

 

El Chaflan de Patxi
Carrer d’Espartero, 28
Tel. +34 971 28 44 86

Tapas och vanligt mer klassiskt spanskt. Kända för sitt kött. Ligger 200 meter från vår lägenheten vilket passar oss utmärkt. Vi går hit oftare och oftare. Traditionellt spanskt och en lite rustikare miljö. Är man två eller fyra är det väldigt charmigt att sitta i baren och äta. Fantastiskt gott och prisvärt. Det vanliga barhänget har dock inte varit tillåtet sedan Pandemin.
(Senaste besöket, augusti -22)


Buscando El Norte

www.restaurantebuscandoelnorte.com

Finns två i Palma. En i närheten av Plaça Espana och en i Santa Catalina. Har två olika menyer att välja mellan. En mindre och slimmad meny under dagen fram till kl 1930, och en något större efter. Den vid Plaça Espana har skön inredning. Tapas ställe. Vi kör alltid själva lite blandat här och mixar både tapas med några ”vanliga rätter” som vi delar på såsom kyckling med curry och deras lax.
(Senaste besöket, juni -23)

 

El Txoko de Martin

Placa del Pont
Tel. +34 871 00 40 80

www.eltxokodemartin.com

– ny stjärna på restauranghimlen i Palma. Känd spansk kock som har många stjärnor. Ligger granne med LaChica vilket passar oss perfekt. Måste bokas. Fick ett besök i maj och det kommer att bli fler innan jag kan bedöma det mer.
(Senaste besöket, maj -22)

 

Stagier Gastro

stagierbar.com/

– Pyttelitet ställe som ligger strax intill lägenheten. Några få bord inne och några på trottoaren utanför. Här satt Benjamin Ingrosso och käkade på deras ställe när vi var nere.  Alltid folk. Måste bokas.

 

Lite annat smått och gott
Bunkers
– ligger i Santa Catalina och är italienskt. Alltid grymt nöjda.
www.bunkerspalma.com/

 

Aquanauta om ni vill käka mexikansk mat. Sjukt gott! Har en syster restaurang längs Fabrica som heter Chula Vista.  Boka Aquanauta med fördel.
www.facebook.com/elaquanauta/

La Bodeguilla – Tapas även detta mitt i stan på en liten tvärgata från Ramblan. Alltid bra service, lite snyggare ställe. Foodies gillar det. Vi hann inte med denna under sommaren 2021.

Marc Fosh – bästa fisk restaurangen
www.marcfosh.com/

Forn – tapas i centrum. Riktigt bra!
forndesantjoan.com/en/

KOA – modernt med bra drinkar. Något något dyrt. Ligger ”mitt i smeten”
koapalma.com/en/

Ombu – tapas även det i stan. Vi har varit där ett antal gånger och det är bra.  Nu när det är så varmt vet jag inte riktigt var det är bäst att sitta … inne eller ute?!
https://ombupalma.com/en/

Forn, KOA och Ombu ingår i samma restaurangkonstellation av något slag…

 

En paus från listan för ett svagt besök senast vi var på plats.

Patron Lunares
Carrer de la Fàbrica, 30
Tel. 971 577 154
www.patronlunares.com
– Hit har vi gått många gånger genom åren. Sitter man inne är det ett härligt sorl och de har alltid varit bra. Sommaren 2021 kanske vi skall skylla allt på Covid men då hade de det jobbigt. Har bekanta som varit där under våren 2022 och varit nöjda så den åker kanske upp till sommaren.
(Vårt senaste besök, juni-24)

 

SPOT

Plaça Verge del Miracle 3

Tel. +34 971 658 603

www.encompaniadelobos.com/en/spot-mallorca/

– Mycket bra tryffelpizza som man med fördel kan ta som sharing… De har ett stoort bord att boka om man är många (och inga restriktioner finns). Måååånga sveskar går hit. Service har under sommar 2021 varit något svajig. Maten har varit bra! Snyggt ställe.

Senaste besöket i april 2022 var inte alls bra. Var besviken på både meny och mat och hört andra säga samma sak.
(Senaste besöket, april -22)

 

KOH
kohpalma.com
Carrer de servet 15, Palma de Mallorca
Tel. +34 635 339 211
Bordsbokning
Nära Saluhallen i Santa Catalina, Thaländskt tema. Bra och mycket personal, vi brukar börja med att dela deras revben som bara smälter i munnen. Helt klart en ny favorit som kommer att få många besök framöver. Gillade stället skarpt.
(Senaste besöket, april -23)

 

La Chica
Placa del Pont
www.facebook.com/lachicadesantacatalina/
Vår favorit då den ligger precis där vi bor. Tapas … Deras Gambas al Ajillo, Tuna och Solomillo är självklara favoriter som vi alltid beställer. Vi gillar att sitta här inte bara för att äta utan gärna ett glas vin eller två och kolla på folk.
(Senaste besöket, april -23)