Vad sägs om lite tur…

Det går inte alls som jag tänkt mig med min tippning. Det ena säkra tipset efter det andra går fel. Men, det är bara att ta nya tag. Fyra omgångar och 28 matcher att spela på och tabellen lever i allra högsta grad kring de bägge strecken och i kampen om en topp fyra placering.

 

För egen del har man precis kommit hem efter en vecka i Spanien. Först Malaga några dagar och sedan upp i bergen till Sierra Nevada för lite skidåkning. Fantastiskt på alla sätt och vis även om avslutningen hade varit lite bättre utan feber. Var faktiskt lite orolig när vi skulle ta bilen tillbaka till flygplatsen från Sierra Nevada. Det hade snöat de sista dagarna och det låg ganska mycket snö på vägen. De flesta bilarna vi mötte hade snökedjor och det hade självklart inte vi. Bilar hade kört fast lite varstans och kön upp ringlade sig lång. Allt gick dock bra och vi kom hem som vi skulle.

 

Nu till helgens omgång.

 

130224

Jönköping – Granlo

Jönköping har spelat upp sig och har från att mer eller mindre varit fast förankrade där nere i tabellen nu skaffat sig en bra chans hänga kvar. Risken finns att fokus redan ligger på deras nästa match då de möter Tyresö Trollbäcken som är det laget de jagar och poäng här är en ren bonus. Granlo fortsätter att spela stabilt och är ett av lagen som jagar fjärdeplatsen. Senast tog Granlo ännu en viktig vinst på hemmaplan när man besegrade Caperiotäby.

 

Pixbo Wallenstam – Mullsjö

Pixbo söker fortfarande efter slutspelsformen och om den inte kommer här kan vi vara säkra på att den kommer i sätta match när Warberg står för motståndet. Senast hämtade de dock upp ett underläge borta mot Linköping och kunde vinna på sudden. Tror att Pixbo är på gång och att de gärna vill utmana Falun om andraplatsen. Mullsjö känner säkert flåsat i nacken från lagen bakom men jag tror som jag sagt innan att de är helt klara.

 

Helsingborg – Karlstad

Skall Helsingborg ha någon som helst chans att haka på slutspelståget är det bara tre poäng som gäller här. Det tror jag att de fixar. För Karlstads del ser det mörkare och mörkare ut. Deras chans till poäng här är väl att de helt enkelt är lite mer desperata än Helsingborg. En bra start där hemmalaget kan börja fundera är nog också viktig för om Karlstad skall kunna få med sig alla poäng hem.

 

Falun – AIK

Falun förlorade borta mot Storvreta senast i den TV-sända seriefinalen. Såg inte matchen men av det man sett och hört verkar det nästan redan klart vilka två lag som skall mötas i finalen nere i Malmö. För Faluns del tror jag del jag man kommer att göra allt man kan för att hamna på den andraplats man nu har. För AIK’s del får man nog se poäng borta mot Falun som ren bonus även om man verkligen behöver poängen om man skall ta sig till slutspel.

 

Dalen – Storvreta

Det finns många lag neråt i tabellen som hoppas att Storvreta skall ånga på och ta tre poäng här. Dalen är nämligen ett av alla lagen som krigar om en topp fyra placering. Storvreta ångar på och ser onekligen starka ut. Jag tror man fortsätter sitt vägvinnande spel och tar tre nya poäng här. Tror dessutom de tänder till lite extra när det är ett topplag på andra sidan planen.

 

Caperiotäby – Tyresö Trollbäcken

Caperiotäby har just den åttonde platsen i tabellen och vinst här är ett måste om man skall befästa den platsen. Tyresö förlorade senast hemma mot Warberg och har en ruskigt dålig trend just nu och även här kan det vara så att man redan har fokus på veckomatchen hemma mot Jönköping. Tror att hemmalaget vinner och att det blir mycket mål.

 

130225

Warberg – Linköping

Warberg tog en viktig seger borta mot Tyresö Trollbäcken senast även om man hade en hel del spelare borta på grund av skador och sjukdom. Hur det ser ut denna gång vet jag inte men vi visade senast att vi kunde vinna och samma inställning och glöd hoppas jag på denna gången också. Oavsett vilka det är som kommer till spel. Vid hemmavinst kan man klättra en del placeringar i tabellen. Linköping är ett av seriens formstarkaste lag. Tror nog att de kanske grämde sig lite senast då de tappade poäng mot Pixbo efter att varit i ledningen med 4-1. Tror det kommer att bli en rolig match att titta på i alla fall och självklart tror jag som alltid att Warberg vinner.

 

 

Förra omgångens insats: – 150 kr

Resultat förra omgången: + 80 kr

Kassa totalt: 703 kr

 

Dubbel

Falun – AIK, hemmaseger , Odds: 1,50

Dalen – Storvreta, bortaseger, Odds: 1,60

Insats: 100 kr

 

Singlar

Falun – AIK, hemmaseger , Odds: 1,50

Insats: 50 kr

 

Dalen – Storvreta, bortaseger, Odds: 1,60

Insats: 50 kr