Bara tre omgångar kvar

Seriespelet går i ett rasande tempo.  Funderar ibland på hur hockeyn orkar att ladda om och hålla reda på alla sina hemmamatcher eller hur folk både orkar eller har råd att gå på matcher så ofta som de gör. Eller det är kanske det de inte gör riktigt längre…

 

För Warbergs del blev det en förlust hemma mot Linköping efter en uddamålsförlust.  Istället för att kliva upp på fjärdeplatsen får vi gratulera Linköping till sin helt klara slutspelsplats.

 

Vill passa på att slå ett extra slag för två bussresor. På fredag upp till Göteborg när våra herrar gästar Pixbo Wallenstam i Lisebergshallen och på lördag när vårt JAS-lag skall till Malmö för att spela 8-delsfinal.

 

Redan ikväll är det dags för nästa omgång att sätta igång där jag lyfter fram Tyresö Trollbäcken  – Jönköping lite extra.

 

130227
Tyresö Trollbäcken – Jönköping
Snacka om viktig match. Jönköping fortsätter spela bra och vann senast hemma mot Granlo och har plötsligt vänt på steken och tvingar här Tyresö att vinna. Vinst för Jönköping och man har fem poängs marginal när det är sex poäng kvar att spela om. Tyresö har haft det tungt länge nu och det var länge sedan de tog en trepoängare.

 

Karlstad – Falun
Även om Karlstad fortfarande har en minimal chans så tror jag det definitivt är kört efter denna matchen som jag tror Falun vinner övertygande.

 

AIK – Dalen
En riktigt viktig match till denna omgången. AIK tog en blytung bortaseger senast mot Falun har en riktigt bra chans på slutspelsplats. Dalen fick visserligen stryk senast men uddamålsförlust på slutet mot Storvreta är ändå stabilt. Tror det kan bli målsnålt här och jag skulleinte bli förvånad om AIK vinner.

 

Granlo – Helsingborg
Granlo som är en av säsongen stora överraskningar har mer eller mindre varit klara för slutspel ett tag. MEN, är det inte än. Tror att det ganska desperat vill vinna denna matchen hemma för att säkra slutspelsplatsen.  Har de sista två matcherna Falun borta och Dalen hemma och jag tror inte de vill riskera att bli tvungna att ta poäng där. Helsingborg kom undan med blotta förskräckelsen senast men gjorde trots allt det som de skulle och fick sina tre poäng mot Karlstad. Vill såklart väldigt gärna vinna här för att deras slutspelsdröm skall hållas vid liv.

 

Mullsjö – Storvreta
Mullsjö fortsätter att spela riktigt bra tycker jag. Senaste matchen blev det dock förlust borta mot Pixbo men det var oavgjort inför den sista perioden. I Storvreta har en del av snacket på slutet handlat om Henrik Stenbergs fem matcher långa avstängning. Hur mycket det påverkar är såklart svårt att veta men helt klart är att gästerna blir av med en oerhört duktig spelare några matcher.  Tror dock att Storvreta vinner här ändå.

 

130228
Linköping – Caperiotäby
Linköping vann borta mot Warberg senast. Om det var Linköping som var bra eller Warberg som var dåliga skall jag dock låta vara osagt. Oavsett så blev det tre viktiga poäng in på kontot och upp på en fjärdeplats. Caperiotäby vann hemma mot Tyresö Trollbäcken senast och ligger just nu på den åttonde slutspelsplatsen. Om Linköping höjer ett snäpp och kanske får tillbaka någon spelare tror jag inte Caperiotäby kan hota här.

 

130301
Pixbo Wallenstam – Warberg
Rätt fantastiskt när man tittar i statistiken mellan Pixbo och Warberg. Man har i den högsta serien spelat serie och slutspelsmatcher mot varandra vid inte mindre än 54 tillfällen. 22 segrar till Pixbo, 20 till Warberg. 4 oavgjorda och 4 segrar var i sudden och en total målskillnad på 281-273. Men, det är såklart historia när domarna blåser igång matchen på fredag.  Pixbo börjar så sakteliga hitta formen eller rättare sagt poängen trillar in igen och de ligger just nu på en andraplats som jag förmodar att de väldigt gärna vill behålla. För Warbergs del blir det att glömma matchen senast och ta nya tag på fredag.

 

Förra omgångens insats: – 200 kr

Resultat förra omgången: + 80 kr

Kassa totalt: 583 kr

 

AIK – Dalen, Head to Head, Kim Nilsson, odds: 1,73

Insats: 50 kr

 

Mullsjö – Storvreta, över 11 mål. Odds: 1,92

Insats: 50 kr