Lite om SIBF

Förmodar att de finns ett enkelt sätt att få en massa extra läsare. Det är väl att skriva lite om ned- och uppflyttning, kvalspel och slutspel som krockar.

Min första tanke när jag såg utkastet för herrarnas upp- och nedflyttning var att jag någonstans tyckte de var ganska djärva. Det var ju ingen liten förändring de ville få igenom och att blanda in de fyra första lagen i respektive allsvenska tycker jag nog inte är det bästa. Ettorna borde gå upp direkt tycker jag men sedan har jag hela tiden varit inne på något liknande som jag såg Runnestig skrev häromdagen även om mitt skiljer sig en aning. Tvåan och trean från respektive serie spelar mot varandra (alltså 2:an från södra möter 3:an från norr i bäst av tre matcher). Sedan möts segrarna där i en avgörande matchserie mot det laget som kommer på 12:e plats i SSL. Men, kanske blandar man in för många lag från SSL…

Inte helt okomplicerat eftersom Allsvenskan då måste sluta cirka två veckor före SSL eftersom det inte rimligtvis kan vara så att laget från SSL kan vara utan match i mer än två veckor för det blir ju orättvist.

Skall man sedan lägga till de andra parametrarna som nu diskuteras med krockar med kval till div. 1, innebandyfesten, kommande kval till SSL o.s.v så tror jag faktiskt inte att förbundet har det så lätt.

För vi kan ju i alla fall utgå från att SIBF inte gör något för att ställa till det för lagen med flit. Eller finns det helt enkelt ett facit där alla blir nöjda som jag helt missat. För finns det ett facit är det ju onekligen synd att det inte används. Men, tänk då hur det kommer bli nästa säsong när det blir ännu fler kvalmatcher.

Vi kan säkert vara övertygande om att det inte är sista gången det blir krockar heller.

För hur skall man egentligen göra. Vi kan inte hålla upp en helg efter SSL slutar, har vi innebandyfesten mitt i slutspelet så blir det fel. Håller man upp en helg för innebandyfesten så är det plötsligt viktigare än vår högsta liga. Och även om man håller upp kan det ju bli krockar. För vi kan ju inte lägga alla kval- och slutspelsmatcher samtidigt för då kommer det också att bil fel. Eller plötsligt lägga slutspelsmatcher på dagar som man aldrig spelar på annars. Inte alls bra. Eller hur gör man när det finns krockar i hallarna som gör att man måste ändra speldag. Väl i ett slutspel har man inte så många dagar att välja med när det gäller att komma överens om speldagar heller.

För visst är det också fel och orättvist att våra damer inte går upp direkt till efter SSL efter att redan vunnit sin serie för andra året i rad eller att vårt IBF Herr som leder division 2 Halland inte kommer att gå direkt upp om de vinner serien. Varför skall de ställas mot en tvåan från Skåne. Är de bättre bara för att det är ett större distrikt?

Självklart är det så som någon skrev att det ligger ett väldigt stort ansvar på respektive förening att försöka lösa detta men om inte det går så skall det ju inte heller vara så att den som skriker lägst inte blir rätt behandlad.

Ni skall veta att jag var fly förbannad förra våren när vi på grund av att vi arrangerade Innebandyfesten inte kunde spela damkval till SSL på en vettig tid och jag var allt annat än nöjd med förbundets hantering. Har aldrig skrivit så många mail med så stora bokstäver. Tror väl att vi fick rett ut det efteråt och jag kanske skall be om ursäkt en gång till för säkerhets skull om det blev lite väl hetsig ordväxling där ett tag även om jag såklart fortfarande tycker att jag hade rätt och de fel 😉

Men, snart mars och april. En rolig och härlig tid med kval- och slutspel. Ja, alltså kul för de som går till slutspel. Lite orättvist för de andra.

För övrigt ligger jag just nu nerbäddad i en säng i Sierra Nevada med feber och en hemsk hosta. Orättvist.