Dagen efter

Efter en intensiv helg där jag hann med en 24-timmars resa till Berlin med allt vad det innebär kom man hem några minuter innan sändningen skulle starta för matchen mellan Warberg och Mullsjö igår.

Det blev hemmavinst till slut och känslan som börjar infinna sig är riktigt positiv. En bra helg där vårt herrlag tog sex poäng i ett läge där det kunde blivit riktigt tufft på slutet om vi inte gjort det. Framför allt tycker jag att spelet lovar mer och mer och vi är lite mer beslutsamma än tidigare även om det fortfarande kan bli mycket bättre. Sedan är det såklart skönt när spelare kommer tillbaka och jag hoppas att det under denna veckan kan bli ytterligare fart på träningarna tack vare att ännu fler spelare blir tillgängliga. Tanken är ju att Tero Tiitu skall spela på lördag då hans rehab har gått enligt plan och han kommer att vara med att köra för fullt i denna veckan.  Hoppas även att Emanuelsson och Eskelinen blir tillgängliga så att vi får en rejäl konkurrenssituation på alla platser.

Hur tabellen kommer att sluta och hur valen kommer att göras kan man spekulera i hur mycket som helst. Vi kan till exempel sluta allt mellan trea och åtta när det är en match kvar. Helt fantastiskt jämt. En match kvar i den 25:e omgången och även den påverkar ju alla eventuella valen väldigt mycket. Vinst för Falun i kväll och de säkrar andraplatsen på målskillnad och har inget att spela för borta mot Tyresö sista matchen. Vinst för Falun ikväll innebär också att Granlo får en helt avgörande match hemma mot  Dalen i sista omgången. Ett Granlo som efter poängen mot oss skulle satsa på en topp-4 placering riskerar att missa slutspel. Den matchen mellan Granlo och Dalen borde nästan vara den som blir vald till TV-match dessutom…

För många är det såklart självklart viktigare att man går in i slutspelet med en bra form än om man har hemmafördel. Men, lita på att jag väldigt gärna hamnar topp-4 för att få hemmaplansfördel och den ekonomiska fördelen det dessutom kan innebära.

1 svara
  1. Micke
    Micke says:

    Ekonomisk fördel?

    Då får det bli lite fler folk än dom närmast sörjande som får betala lön till spelare som inte gjort ett skit denna säsong

Kommentering är stängd.