Wicen spänning på slutet

Så oerhört mycket roligare det är att vinna än att förlora. Så många saker som blir enklare och roligare att göra. Som till exempel att skriva fast klockan är mycket och man borde gå och lägga sig för att man skall upp riktigt jättetidigt.

 

Men. Det löser sig. Får sova lite i bussen upp till Landvetter och kanske några minuter på planet. Åker till Berlin tidigt lördag morgon med jobbet. Kommer bli ett intensivt dygn med många intryck. Det är det ända jag vet. Förmodligen rätt högt tempo också. Skall bli riktigt kul i alla fall. Flyger hem söndag lunch och om allt går som det skall är man tillbaka i webb-TV’n på söndag där Isac Carlsson är min expert som vanligt.

 

Såg kvällens match borta mot Pixbo på webben. Riktigt bra och när det är bra kommenterat så blir det ett fantastiskt komplement och ett alternativ när man inte har möjlighet att vara på plats. Har inte sett alla olika produktioner men många gör det riktigt bra och att ha hyfsat neutrala kommentatorer är en av de viktigaste sakerna för att sändningen skall bli bra. Pixbo med Koppen Lindvist gjorde det kanon. Warbergs damlagstränare Andreas Wahman var dessutom ypperlig som expert. Han skall jag definitivt kolla med när Isac har förhinder.

 

På söndag är det dags för herrarna igen då Mullsjö kommer på besök. Även om våra slutspelschanser förbättrades radikalt på fredagskvällen så är det inte helt klart och att vinna de två återstående matcherna är viktigt. Kan vi dessutom få tillbaka lite spelare på slutet är det bra tillfällen att spela samman sig. Viktigast av allt är dock att man kan visa samma hjärta, glöd och vilja som mot Pixbo. Kan dessutom Sjögren spela lika bra i målet så kan man ju i alla fall hoppas på att säsongen har många, många veckor kvar.

 

På lördag åker vårt JAS-lag ner till Malmö för nästa omgång i slutspelet, Hoppas, hoppas att de kan vinna  och ta det vidare ytterligare en omgång. Kämpa killar.

 

Bara två omgångar kvar i SSL och en mängd oerhört viktiga matcher kvar att spela som på många sätt kommer att avgöra dramatiken kring strecken och vilka val som kommer att göras till kvartsfinalerna. Vad som är helt klart nu är i alla att Storvreta kommer att vinna serien och att Karlstad kommer att åka ur.

 

130303

15.00 – Jönköping – Linköping

Jönköping krigar på. Fick med sig enpoäng borta mot Tyresö och även om de gärna hade velat vinna så var det trots all viktigt att inte förlora. Linköping hade chansen att koppla ett jättegrepp om fjärdeplatsen men fick bara en poäng hemma mot Caperiotäby. Skall Linköpings mål om fjärdeplatsen leva kvar bör man absolut vinna denna matchen. Oviss utgång.

 

15.00 – Storvreta – AIK

Frågan är om motivation slår klass. Storvreta klara seriesekgrare och ha rinte mer än äran att spela för. Nu tror jag verkligen INTE Storvreta vill förlora hemma i Fyrishov mot AIK men att släppa upp motståndarna till några måls ledning som senast borta mot Mullsjö tror jag inte man har råd med här. För AIK’s del kan ju säsongen vara över om man förlorar men tror att de kommer att sälja sig oerhört dyrt här.

 

16.00 – Warberg – Mullsjö

För Warbergs del gäller det att fortsätta kriga på och försöka hitta rätt känsla. Magnus Svensson gjorde comeback och hans tre mål visar väl lite hur viktig han kan vara för laget. Nu var det lagets insats som var avgörande för segern men självklart är det skönt att ha de där gubbarna som ofta pillar in ett mål eller tre. Tero Tiitu är på väg tillbaka och förhoppningsvis är inte Kimmo, Kim eller Emanuelsson så långt från spel heller. Mullsjö kan inte andas ut än. Man gör det bra senast mot Storvreta i två perioder.  Skulle Tyresö Trollbäcken få för sig att vinna kan det bli nervöst värre sista omgången och självklart vill de undvika det och avgöra själva och även se till att man håller Jönköping efter sig i tabellen.

 

16.00 – Helsingborg – Tyresö Trollbäcken

Starkt av Helsingborg att knipa en poäng borta mot Granlo senast. Den poängen gjorde att slutspelsdrömmen lever vidare. De tycker såklart att både Pixbo och Storvreta borde vinna sina matcher och att de med en seger här har fortsatt häng på den sista slutspelsplatsen. Till att börja med  får de göra sitt jobb md att vinna hemmamatchen.  Tyresö kan komma att få det svårt här och de löper stor risk att åka ur.

 

17.00 – Caperiotäby – Pixbo Wallenstam

Caperiotäby har fått ångan ordentligt i och med att Rickie Hyvärinen har kommit tillbaka. Patrik Hagberg ligger dessutom på en andraplats i poängligan, bara en poäng efter Rasmus Enström. Det finns med andra ord offensiva krafter, precis som vanligt i Caperiotäby. Pixbo som tappade sin andraplats efter förlusten hemma mot Warberg tror jag väldigt gärna vill se till att behålla tredjeplatsen och ha chans på den andra.

 

17.00 – Dalen – Karlstad

Dalen tog en viktig poäng borta mot AIK, en poäng som dessutom gjorde att man blev helt klara för slutspel.  De har fortfarande chans på en topp fyra placering och ett avhängt Karlstad bör man ju vinna mot då.

 

130304

19.10 – Falun – Granlo

Falun kom sanbbt tillbaka efter sin hemmaförlust mot AIK och kunde vinna senast borta mot Karlstad och i och med Pixbos poängtapp ligger man på andraplats när det återstår två omgångar. Granlo har två riktigt tuffa matcher kvar och om AIK skrällvinner  borta mot Storvreta kommer de bli rejält indragna i kampen om den sista slutspelsplatsen och att ha en direkt avgörande match hemma mot Dalen i sista omgången tror jag inte de är så sugna på. När denna matchen spelas kan de ju dock vara klara för slutspel. Eller inte…

 

 

Förra omgångens insats: – 100 kr

Resultat förra omgången: – 100 kr

Kassa totalt: 483 kr

 

Singlar

Storvreta – AIK, hcp: 0-1. Hemmaseger. Odds: 1,80
Insats: 50 kr

 

Helsingborg – Tyresö Trollbäcken, hcp: 0-4, bortasger. Odds: 1,77

Insats: 50 kr

 

Jönköping- Linköping. Head to head: Marcus Johansson dä. Odds:  1,70

Insats: 50 kr.