Det kommer inte bli som man tror

En omgång kvar att spela. En omgång som skall avgöra hur tabellen skall sluta och vilka som hänger kvar och åker ur. En omgång kvar som skall avgöra vilka lag som går till slutspel och vilka lag som hamnar topp-4.

 

För vår del i Warberg hoppas jag såklart att vi vinner och att några resultat går vår väg så vi kan avancera till en topp-4 placering.  Vinner vi och inte övriga resultat går väg kan vi bara skylla på oss själva och ingen annan. Det är då man kan fundera på om den eller den matchens insats. Om den eller den omgångens resultat.  Vad vi vet är att när den sista omgången är spelad imorgon och tabellen är klar så kommer det att spegla hur lagen har skött sig över de 26 omgångarna. Är man inte nöjd med sin placering finns det bara en att klandra, nämligen sig själv.

 

MEN, även om säsongen tar slut för en del efter den 26 omgången så är det nästan så att den börjar för en del andra. SLUTSPEL. Riktigt kul skall det bli. Hur valen kommer att bli har jag knappt orkat att bry mig om denna gången. Så länge man ligger på den nedre halvan får man ju ändå bara acceptera det som blir.

 

En liten snabbanalys av matcherna.

 

Mullsjö – AIK
Mullsjö blev trots förlusten senast helt klara för SSL nästa säsong också och har med andra ord inget att spela för. Det kan vara bra, eller dåligt. AIK har seriens bästa form men är fortfarande på en niondeplats och kan alltså inte av egen kraft ta sig till slutspel. Jag räknar dock med att AIK kommer att göra sin del och vinna här.

 

Karlstad – Storvreta
Enda matchen som inte gäller något. Botten mot toppen. Storvreta tror jag är riktigt nöjda med veckan. Presentation av ett nyförvärv som fick stort genomslag och Henrik Stenbergs avstängning kortat till tre matcher, vilket innebär att han är tillbaka till den första kvartsfinalen.

 

Warberg – Caperiotäby
Tero Tiitu är tillbaka och gör sin första match sedan sin andra knäoperation. Det gör också att valmöjligheterna blir lite större för tränare Brottman. Caperiotäby ligger just nu på den sista slutspelsplatsen och kommer att sälja sig dyrt. Warberg kan vid vinst avancera upp i tabellen om resultaten går vår väg.

 

Pixbo Wallenstam – Jönköping
Pixbo letar slutspelsform och har på slutet tappat någon placering på slutet. Vinner man inte här riskerar man dessutom att halka ner på den nedre halvan av slutspelslagen. Inget som jag tror någon räknade med i höstas. Jönköping har spelat upp sig på slutet även om man åkte på en rejäl förlust senast mot Linköping. Vinner Tyresö måste Jönköping ha två poäng för att hänga kvar.

 

Linköping – Helsingborg
Linköping ligger trea och där ligger de kvar om de vinner mot ett Helsingborg som inte har något att spela för. Om Linköping förlorar kan de halka ned till en sjätteplats. Det tror jag dock inte de gör. De är helt enkelt bättre och mer motiverade än Helsingborg.

 

Granlo – Dalen
Norrlandsderby och oerhört viktiga poäng på spel. Granlo hade en säker slutspelsplats som nu håller på att glida dem ur händerna. TV på plats och lita på att det kommer att vara mycket fokus på risken att de missar slutspel. Dalen ligger femma och kan spela avslappnat och det kan dessutom vara så att de tycker det är lite extra kul att kunna ställa till det för Granlo.

 

Tyresö Trollbäcken – Falun
Tyresö ligger just nu på en nedflyttningsplats och har en riktigt tuff match hemma mot Falun. Falun säkrade sin topp-2 placering i förra omgången men har två spelare som jagar poängligatiteln och de två kan själva avgöra denna matchen. Tyresö kommer att få de riktigt tufft att hänga kvar.

 

Förra omgångens insats: – 150 kr
Resultat förra omgången:  78 kr
Kassa totalt: 411 kr

Dubbel
Linköping – Helsingborg, hemmaseger. Odds: 1,40
Tyresö Trollbäcken – Falun, bortaseger. Odds: 1,45
Insats: 200 kr

Singlar
Linköping – Helsingborg, hemmaseger. Odds: 1,40
Insats: 50 kr

Tyresö Trollbäcken – Falun, bortaseger. Odds: 1,45
Insats: 50 kr

Tyresö Trollbäcken – Falun, Handicap 2-0. bortaseger. Odds: 2,05
Insats: 50 kr

Linköping – Helsingborg. Head to head: Martin Karlsson. Odds:  1,83
Insats: 50 kr.