Tisdagsblogg

Två av tre rätt när man spelar en trippel ger ju som bekant inga pengar. Lite nära var det och jag blir mest besviken på mig själv som frångick mitt vanliga sätt att spela singlar i kombination med en trippel. Det blir ändring på det denna veckan i alla fall.

Förövrigt var helgen bra. Lördagen gick i aktiviteternas och innebandyns tecken, precis som vanligt. Ett av mina lag, nämligen F02 var i Tvååker och spelade sammandrag och gjorde det lika bra som de brukar. Denna gången blev det tre vinster av tre möjliga. Kul såklart men ännu roligare är att se hur de faktiskt försöker spela till varandra och kämpar och sliter. Man kan verkligen tycka vad man vill om att inte ha tabeller i den yngre åren men faktum är att en hel del av resultathetsen försvinner vilket gör att de flesta lagen går runt på allt folk och låter alla spela. Precis som det skall vara när killar och tjejer är i de yngsta åren.

Direkt efter det bar det av till Sparbanken Wictory Center där vårt JAS-lag spelade sin första slutspelsmatch och efter en lite knackig förstaperiod tog de tag i det och kunde till slut vinna med 8-5 till den stora hemmapublikens jubel. Själv sände jag matchen direkt på nätet. Premiär för mig att filma och fixa all teknik. Förövrigt första matchen jag filmade någonsin också. För er som inte gjort det någon gång kan jag meddela att det går ruggigt fort och när man sedan skall fixa bilder och resultat i sändningen samtidigt blir det lätt lite körigt. Här kan ni se den sista perioden av den matchen. Roligt att våra juniorer kunde vinna. Det är ett stort engagemang runt laget och många som har koll. Riktigt kul.

Kommande omgång i SSL ser ut så här och inleds redan ikväll när vi tar emot Granlo.

130212
Warberg – Granlo
Det är tätt mellan matcherna. Vilket är både på gott och ont. Lite sjukdomar eller skador i en match gör att man lätt kan missa några matcher. Nu är det naturligtvis lika för alla lagen och jämnar säkert ut sig i längden. Vi tog en viktig seger mot Karlstad och även om jag inte såg matchen kan jag oavsett hur det såg ut konstatera att vi fick våra tre poäng vilket var viktigast. Även Granlo vann ännu en imponerande seger när man hemma besegrade Pixbo med 7-3. Johan Samuelsson stod för imponerande 2+4 poäng. Johan har verkligen tagit ytterligare kliv och går just nu på vatten. Honom måste vi får stopp på om vi skall kunna vinna ikväll. Sex matcher kvar och för vår del är det fyra hemma och två borta. Tyresö Trollbäcken borta till helgen och sedan Pixbo borta den 1 mars. Skönt. Hemma har vi varit starkare.

130213
Helsingborg – Storvreta
Helsingborg hämtade ännu en gång upp ett underläge och fick sånär med sig poäng från Umeå. Nu tar man emot serieledande Storvreta och man kommer att behöva gör en stormatch om man skall få med sig poäng från denna omgången. Storvreta körde över Jönköping senast och känner nog flåset i nacken från Falun.

Falun – Dalen
Tror detta kan bli en sevärd match. Dalen hade ett par gubbar borta senast men kunde ändå vinna vilket är oerhört imponerande. Här tror jag dock at tman behöver bästa möjliga lag för att rå på Falun. Falun vann senast borta mot Mullsjö med 2-1. Vem kunde tro att deras superduper kedja kunde göra så lite mål. Här tror jag dock att Falun vinner med ett par bollar.

Pixbo Wallenstam – Tyresö Trollbäcken
Pixbo har nu bara en vinst på de senaste sex matcherna och nu har man halkat ner på en fjärdeplats och man har efter en väldigt fin höst hamnat i ett lite dumt läge inför slutspelet. Fast å andra sidan har Pixbo fantastiska kvaliteter i laget och när de hittar tillbaka till sitt vägvinnande spel blir de inte lätta att tas med. Tyresö har haft det tungt ett tag och här blir det inga poäng heller.

Caperiotäby – Karlstad
Även om Caperiotäby förlorade prestigemötet mot AIK på måndagskvällen så var det positivt för dem att Rickie Hyvärinen äntligen var tillbaka. Det kan innebära att man får kalkylera om en del resultat som jag tippat. Här kommer de att vinna och tyvärr för Karlstad är det nog kört. Tror inte det finns något lag i serien som tappat så otroligt många poäng i slutminuten på matcherna som Karlstad. Lider en del med dem faktiskt.

Linköping – Mullsjö
Linköping har fyra raka vinster och efter denna omgången har de fem tror jag. Mullsjö har som jag skrev senast redan klarat sitt kontrakt tror jag och kommer inte räcka till här. Linköping känner nog att de har häng på fjärdeplatsen och kommer att köra på här.

Jönköping – AIK
Storförlust senast och i måndags kunde man läsa att Adam Brobakken vilar resten av säsongen. Tungt värre för Jönköping med andra ord. Tror Jönköpning kommer att lägga allt krut på de två viktigaste matcherna de har kvar. Nämligen matcherna mot Karlstad och Tyresö. AIK visar väldigt bra form men hade några borta i den viktiga segern mot Caperiotäby. Här blir det plötsligt en måste -match och det kan vara knixigare.

Förra omgångens insats: 100 kr
Resultat förra omgången: – 100 kr
Kassa totalt: 900 kr

Denna omgångens spel.

Trippel
Helsingborg – Storvreta, Hcp: 1-0. bortaseger. Odds: 1,80
Linköping – Mullsjö, hemmaseger. Odds: 1,45
Jönköping – AIK, bortaseger. Odds: 1,45
Insats: 50 kr
Totalt odds: 3,78

Singlar
Helsingborg – Storvreta, Hcp: 1-0, bortaseger. Odds: 1,80
Insats: 50 kr

Linköping – Mullsjö, hemmaseger. Odds: 1,45
Insats: 50 kr

Linköping – Mullsjö
Head to Head: Martin Karlsson. Odds: 1,83
Insats: 50 kr

Totalt spel: 200 kr

 

Ni glömmer väl inte av att komma till Sparbankshallen ikväll tisdag. Tror det kommer att bli en bra och underhållande match.

Köp biljett till matchen.

 

Har ni inte möjlighet att komma kan ni klicka in på webben och köpa matchen. Jag kommenterar med Curt Söderström vid min sida.

Länk till matchen på webben.