Om en vecka är vi på väg

Kan knapp förstå det. Om en vecka är man på väg till Schweiz för att se herrarnas seriepremiär mot Storvreta. Tänk att det gått flera månader sedan förra säsongen och det nu drar igång igen. Att det redan är dags för ens humör och känslor att pendla mellan hopp och förtvivlan, mellan glädje och kanske sorg. Vet inte riktigt vart försäsongen tog vägen. En av förklaringarna för min del är såklart att jag varit iväg och flängt en del vilket gör att man inte får samma tid att mentalt förbereda sig på att det faktiskt har gått en bit in i september och serien faktiskt skall dra igång.

* * *

Bägge mina ungdomslag har nu dragit igång sin träning och klarat av de första träningspassen. Det lovar gott känns det som. Det kan ju hända ganska mycket på några månader i unga år och det har sett riktigt bra ut för både P06 och F02 på sina första träningar. En av träningarna för P06 kommer att vara i gamla Idrottshallen. Det var många år sedan man var i den hallen och bevittnade innebandy. Smalt och tajt och en närhet med publiken som var svår att slå.

* * *

Svenska Spel har presenterat sina odds för säsongen. Inte helt oväntat håller de Storvreta som favoriter till guldet. Deras favoriter till att spela SM-final är Storvreta och Warberg. Inte mig emot. Det skulle ju innebära att vi kommer att spela final till våren.

* * *

Landslaget har samling i Växjö för invigningsmatch i deras nya innebandyarena. Såg inslaget på youtube som Sebastian Nurmi hade lagt ut igår. Verkar verkligen vara en grym arena med branta läktare och en härlig närhet mellan planen och läktarna. I Jönköping är det invigning till helgen i deras nya anläggning. Helsingborg Arena kommer att ha sin invigning för idrott i december när Warberg skall dit och spela premiärmatch. Tyckte mig se att de hade klubbat igenom driftsbidraget uppe i Uppsala så att de kan dra igång sitt bygge där uppe också. Måste verkligen vara kul att bo i en kommun där man känner att sin kommun stöttar sin verksamhet. Tänk om man hade det så.

* * *

Apropå landslaget. Andra matchen i rad mot klubblag. Denna gången mot ett lag från Allsvenskan. Jag vet inte. Lite märkligt kanske, utan att kritisera för mycket. Till denna samling har Warberg med en spelare i Mattias Wallgren. Magnus Svensson som var uttagen igen fick tyvärr lämna återbud. Rikard Eriksson som varit med de senaste gångerna var utanför denna gången. Hoppas verkligen att vi får med några till den trupp som skall åka till VM. Det är viktigt för oss i Warberg att ha representation i landslaget som förövrigt skall ha sitt sista läger inför VM i Varberg igen.