WICen dag

Söndagarna går precis som många andra dagar i innebandyns tecken. Upp strax efter 07.00, käka frukost, få på kidsen alla kläder och iväg till hallen där jag och min fru tillsammans med några till tränar våra yngsta killar. P06. Ett gäng oerhört pigga och glada killar som idag hade extra mycket energi…

Idag hade vi dessutom med några nya. Vi har kölista till laget och rätt många får tyvärr inte plats vilket såklart är tråkigt. Rätt fantastiskt ändå att se hur vissa utvecklats på dessa månader som vi hållit på. Inte bara det att de är bättre på att passa och dribbla. En del av dem var ganska försiktiga i början, ville gärna ha med en mamma eller pappa vid samling, uppvärmning och övningar. Nu tar samma killar för sig, pratar inför alla på samlingarna, är med på allt utan minsta problem. Dessutom väldigt malliga om man springer på dem någon annanstans och hälsar och pratar lite med dem.

Efter P06 träningen är det bara hem och käka tidigt lunch eftersom nästa gäng man tränar är F02, 13 till 14. De dagarna som dessutom herrarna spelar hemma 16.00 är det lite tajt. Idag skulle man ju bara hem och ställa sig framför datorn. Tänk att man kan stå och glo på en skärm i två timmar för att läsa några kommentarer och se mål och utvisningar poppa upp i text. Lite skadad är man nog och fantastisk glad när bortalaget sköter rapportering via Everysport. Idag var det närmare 200 som följde matchen så man är ju i gott sällskap. Fast det klart, idag var det riktigt kul 😉

Våra herrar vann alltså seriefinalen med klara 6-0 och alla rapporter man läst hittils har varit glasklara, en oerhört imponerande laginsats. Härligt, man blir som vanligt lite gladare på söndagskvällen vid vinster. Fråga min fru om ni inte tror mig.

Pixbo stod för en imponerande vändning, ett mål 18.57 och en kvittering 19.47 för att sedan vinna på sudden. Starkt och två poäng som kan bli oerhört viktiga i kampen om den sista slutspelsplatsen som jag tror står mellan just Pixbo, Linköping och Sirius. Är ju lite av statistik- och siffernörd och eftersom jag har koll på alla återstående matcher för alla lag vet jag ju vilket lag som kniper just den sista slutspelsplatsen. Förutsatt att alla matcher går som jag tror vill säga…

Vill ni dessutom ha publiksnitt för alla lag, eller bara nykomlingarna, eller bara Stockholmslagen, eller i TV-matcherna så vet jag en kille som har koll på det också 😉

Sirius lyckades hämta upp ett tremålsunderläge hemma mot Caperiotäby när det var mindre än fem minuter kvar. Riktigt starkt gjort och ett typiskt resultat som gör att min tippning kanske spricker. En poäng till Sirius som jag inte trodde på i förhand.

Nu tar vi nya tag mot en ny vecka. En kort jobbvecka på ett sätt, väldigt lång på ett annat. Skall bland annat iväg på konferens, åker onsdag och kommer hem söndag.

/jk

1 svara
 1. Martin
  Martin says:

  Hej Jonas, kul att du har börjat blogga. Återstår att se om den blir lika intressant som Bults och Kimmos bloggar men med all den statistik- & siffernördighet du har så tvivlar jag inte på detta. Hoppas dock att Studio Warberg fortsätter i samma takt trots denna blogg.

  Har också räknat lite kring slutspelsstrecket och fått fram följande scenario: Pixbo bör ta 9p på de återstående matcherna (Mais, Balrog, Umeå). Sirius bör ta 9p (Mora, Mais, Balrog). Linköping bör ta 3p (Mora). Därmed bör Sirius ta den sista platsen i playoff.

  OBS. I beräkningen ovan har jag inte räknat med matchen Linköping-Sirius.

  Riktigt starkt av WIC att nolla serietvåan på bortaplan efter den långa bussresan.

Kommentering är stängd.