F I N A L

Puh, pust, stön. Onsdagskvällen framför datorn var hemsk, eller kanske så här i efterhand skall säga hemskt trevlig. Har sagt det innan och säger det igen. Detta kan inte vara bra för hälsan.

Warberg började väl sådär får man säga. Inte blev man ju direkt lugnare när Falun går upp till en 2-0 ledning. Warbergs reducering och Jim Canerstams första mål var viktigt för att komma in i matchen igen. Avslutningen av den perioden var bättre. Falun kunde sedan hela tiden ta ledningen vilket var minst sagt frustrerande. När Falun gjorde 4-3 på ett skitmål började till och med jag nästan tvivla, men bara nästan 😉 (lätt att säga efteråt när man vunnit). Avslutningen blev fruktansvärt nervös, vid 6-4 hade vi ett par bra lägen att avgöra, istället går Falun upp och reducerar och det var en hel evighet kvar av matchen. Slutminuten skall vi inte ens prata om.

I samma sekund som slutsignalen gick började det plinga i telefonen. Folk är sugna på att åka det blå tåget igen. Det märktes tydligt. Hoppas också att intresset är lika bra som innan för detta. För Warbergs del som alltid haft ganska många timmar transport till finalarenan är det lite extra spännande med Malmö och Malmö Arena. Typ två och en halvtimme tåg som kan stanna 50 meter från arenan är ypperligt.

Tror vi kommer att ha cirka 1300 biljetter som det ser ut nu. Hoppas att det räcker. Hoppas att de går åt. Känslan att få stå i ett blått hav och vinna guld är riktigt skön, hoppas verkligen att jag får uppleva det igen. Ni som varit med förr, ta chansen igen. Ni som inte varit med, ta chansen. Hur det än går är det ett fantastiskt minne som man bara får om man är med på plats.

Extra kul också att vi får en ny finalmotståndare, ännu roligare att Storvreta också har bokat tåg. Hoppas verkligen att vi bägge kan fylla våra tåg och arenan och skapa en fantastisk inramning. Till arrangörerna är det väl bara att säga grattis, misstänker att de är lite glada att Warberg är klara för final.

– – – –

Hur var det nu han sa, Faluns assisterande tränare efter att de klarat kvartsfinalen mot AIK och det var klart att de skulle få möta Warberg i semifinal, ”Warberg hade otur när de tänkte”. Jo tack, undrar vem det var som hade otur när han tänkte.

– – – –

Befinner mig just nu i Barcelona. Resan bokade min fru för väldigt länge sedan utan diskussion med mig om datum. Hon var dock noga med att påpeka att hon kollat upp när finalen gick så att det inte krockade med den. Att hon dessutom visste att vi skulle kvalificera oss till finalen kvällen innan vi åkte är ju rent magiskt. Imorgon är det Nou Camp och FC Barcelona som gäller. Mitt femte besök i denna fantastiska stad. Prognosen säger 25 grader och sol. Funkar.

– – – –

Till Peter, Per, Joakim, Jimmy, Kim, Adam, Johan, Henrik, Mathias, Rikard, Martin, Mattias, Magnus, Jim, Christian, Linus, Johan, Magnus, Aleš, Simon, Daniel, Andreas och alla andra. Njut i helgen. Nästa vecka är det full fokusering. Tänk på att ta sig till final aldrig har varit målsättningen, bara ett delmål.

Nu kör vi. Tuuuut, tuuuut.

/jk

1 svara
  1. agaton sax
    agaton sax says:

    Inte för att strö salt i såren men sa inte tränaren i Falun något i stil med ”Storvreta har Kohonen det har inte Warberg” i samma artikel som du haltande hänvisar till ovan? Hur som haver verkar han har en poäng, Storvreta ”städade” bort ett blekt Pixbo medans ni i Warberg darrade betänkligt mot Falun och fick slita ont för finalplatsen. Ni blottade tydligt era brister och Storvreta hade sannerligen gjort sin läxa vilket syndes tydligt i Malmö./A

Kommentering är stängd.