Surfs up

Våra instruktörer gillar att få upp oss tidigt på morgonen. Även idag var det samling 08.15. Självklart är det så att de inte gör det för att retas med oss. Tiden för lektonerna styrs såklart av väder, vind och inte minst tidvattnet.

Men, våra instruktörer var lite oroliga idag och sa att det var väldigt platt vatten. Vi skulle gå ner till stranden med våra brädor och passa på att testa SUP.


För mig och Patric var det kanon. Vi fick en rejäl paddling och på slutet testa att ta lite vågor med de SUP-brädorna vi hade. Riktigt kul, inte minst för oss att få känna oss lite duktiga ett tag.

Efter vår SUP var det dags att ge sig ut i vågorna med våra brädor igen och inte alls så platt som de trodde.

Bruno, vår instruktör var ute och hjälpte till, styrde upp och gav oss tips hela tiden. När det dessutom kom lite annat folk så var han snabbt framme och såg till att vi hade en liten egen plats i vattnet så att vi kunde hålla på som vi ville.

Efteråt när alla gått upp och skulle gå tillbaka till hotellet med brädorna stannade jag och Patric eftersom vi skulle ta en ”kaffe” efter dryga tre timmar i vattnet. Vi var lte törstiga och torra i halsen så vi tog till och med två kaffe 😉

Efter kaffet tog vi våra brädor och gick tillbaka till vårt hotell. Satte oss i restaurangen och käkade en lunch. Surfers Lodge Peniche där vi bor har ett fantatiskt kök och lunchen var inget undantag. Efter lunchen gick vi upp på takterassen, slappade och badade lite innan vi gick ner och lånade cyklar för att trampa ner till stranden och några ställen där.


Vid första stoppet och beställning inser man att Portugal kan vara riktigt billigt. En espresso och liten öl kostade 1,9 Euro. Dessutom vid strandkanten. Fantastiskt. Sedan cyklade vi vidare till stället vi surfade på igår och satt och kollade folket på stranden och i vattnet.


Efter det var det tillbaka till hotellet och upp på takterassen igen en stund innan det var dusch och ombyte innan middag som vi åt på hotellet. Vi sprang återigen på John, hotellets ägare och den som byggt hela detta fantastiska ställe.

Efter halva middagen kom två av våra nya vänner från Schweiz, Eric och Maria och slog sig ner vid vårt bord och samtalade om allt från dagens surf till den globala uppvärmningen. Trevligt värre. När vi kollar i receptionen så ser vi att vi även imorgon har start och samling 08.15 så det blir ingen sen kväll idag heller.

/Jonas