Dubbelpass och två trötta gubbar

Dagen inleddes likt de andra med uppstigning 07.00 och tidig frukost. Samling 08.15 nere i rummet där all utrustning finns. Bruno, vår instruktör berättade att det var lite större vågor och mer vind idag. Alltså, ganska mycket tuffare än tdigare. Vi hade tyckt det varit ganska bra när han sagt att det var litet dagen innan.


Idag lastade vi in alla sakerna i deras buss och åkte fem-10 minuter bort till samma ställe som vi var på första dagen. Efter att ha dragit på sig våtdräkterna och värmt upp var det dags att ge sig ut i vattnet. Och det var tuffare, mycket tuffare. Högre vågor, mer vind och mer strömt i vattnet gjorde att vi fick kämpa ganska bra därute. Vi körde dubbelpass idag också så när vi var tillbaka vid hotellet var man ganska mör.


Patric har en kompis i Varberg som känner en tjej som befinner sig här nere några månader för att surfa. Patric har också träffat henne en gång och idag bestämt att vi skulle träffas och snacka lite. Vi åkte och hämtade henne och då hade hon en kompis med sig och sedan åkte vi tillbaka till vårt hotell för att käka lunch uppe på vår takterass.


Maria hade med sin bräda eftersom hon skulle surfa senare så efter lunchen några timmar efter vårt surfpass var det dags att hoppa i våtdräkten igen även för oss.

Nu var det visserligen lite mer folk i vattnet men vattnet var lite lugnare även om det var ganska rejäla vågor. Trött som bara den blev man i alla fall och man kände verkligen av förmiddagspasset i kroppen. Men, ändå rätt gött att få komma ut i vattnet och paddla ut och sätta sig. Då känner man sig i alla fall som en surfare.


Efteråt bytte vi om och tog något att dricka nere vid stranden innan vi körde hem dem. Efter det åkte vi hem och en trött Jonas och Patric åt på hotellet. Eric och Maria från Schweiz kom förbi och Eric stannade och tog en öl med oss innan det var dags att hoppa i sängen, trötta efter ännu en bra dag.

Imorgon blir lite sovmorgon då vi inte skall börja 08.15 utan lite senare. Tidvattnet styr lite med tiderna och förändras hela tiden.

/Jonas