Inte lätt att vara tippare och expert

När alla resultat går fel. När inte lagen förstår hur de skall spela och när fel målskyttar gör mål.

 

Men, återigen det som är charmen med sport. Det tar dock på min kassa och jag behöver rycka upp mig eller få lite flyt i mitt tippande nu.

 

Satt där i alla fall några minuter in i den tredje perioden och var lite mallig när fem av sex var rätt.

 

På lördag morgon åker jag söderut. Landar i Malaga och kommer att vara i solen kring medelhavet i tre dagar med lite olika utflykter för att sedan åka upp till Sierra Nevada och åka skidor i fyra dagar. Kommer bli kanon hoppas jag. Var där och åkte skidor för två -tre år sedan och blev grymt impad den gången.

 

 

Det är en spännande och på pappret ganska svårtippad omgång härnäst med många mycket intressanta matcher som kan få stor betydelse för serien.

 

 

130217

Linköping – Pixbo Wallenstam
Ett lag med kanonform och ett lag som letar efter den. Pixbo vann visserligen senast och att göra segermålet i slutminuten visar trots allt på styrka. Tror detta kommer att bli en ganska tuff match. Linköping går förbi Pixbo vid vinst under ordinarie tid. En sporre så god som någon för hemmalaget.

 

Granlo – Caperiotäby
Granlo var nere på västkusten och spelade mot Warberg i veckan. Kan bara ställa mig till skaran som hyllar Johan Samuelsson. Han var bättre än jag någon gång sett han innan. Mer avig och lurig dessutom.  Denna matchen får de ett annat parkettlag på besök. Ett lag som krossade Karlstad senast med 11-3 och fick viktiga poäng i kampen om en slutspelsplats. Tror nog ändå att hemmalaget vinner här.

 

AIK – Helsingborg
En match där inget av lagen har råd att förlora eller man kanske kan vända på det och säga att bägge lagen måste vinna. De ligger bägge på 28 poäng och har 4 poäng upp till slutspel. AIK fick bara med sig en poäng från bortamatchen mot Jönköping. Det var nog inte riktigt vad de hade tänkt sig. Att Helsingborg förlorade hemma mot Storvreta var väl ganska väntat men att hämta upp ett 1-6 underläge i tredje perioden och skapa spänning på slutet och förlora med uddamålet tror jag ändå gav dem ett visst självförtroende.

 

Karlstad – Jönköping
Vi kan nog skriva samma mening här som på matchen ovan. En match som bägge lagen MÅSTE vinna för att kunna krypa närmare lagen ovanför. Jönköping tog blytunga poäng senast hemma mot AIK och är bara tre poäng efter Tyresö som de har kvar att möta. Förlust för Karlstad här så är det nog helt kört.

 

Mullsjö – Dalen
Mullsjö vill nog verkligen vinna här för att ta någon mer poäng för att känna sig helt säkra. Vinner lagen bakom dem i denna omgången så kan det bli nerv kring alla strecken i de sista omgångarna och det vill de verkligen inte ha. Dalen åkte visserligen på en förlust senast men borta mot Falun tror jag inte de tycker är så farligt. Däremot kan det snabbt bli omkastningar bland placeringarna om man förlorar några matcher. Just nu är Dalen på en fjärdeplats.

 

Tyresö Trollbäcken – Warberg
Tyresö var 39 sekunder från att ta poäng borta mot Pixbo. Det är med andra ord ett lag som har kapacitet att ställa till det för vilket lag som helst. Efter Jönköpings poäng senast kan det bli två olika effekter.Man blir rädda för att trilla ur eller man knyter näven och visar att man definitivt skall vara kvar i SSL.  Som Warbergare kan man ju hoppas på det första…

Warberg fick en poäng hemma mot Granlo. En poäng hemma är aldrig ok för min del och det tror jag inte det är för spelarna heller. Fyra gånger i ledningen och fyra gånger kvitterade Granlo. Men, nu är det ny match och bara att hoppas att de som åker upp till Stockholm krigar som tusan och kan åka hem med en vinst.

 

130218
Storvreta – Falun
Seriefinal och TV-match. Perfekt för alla som är hemma och har möjlighet att titta.  Storvreta har en ypperlig chans att ta ett rejält grepp om seriesegern om man vinner här. Och för Falun gäller det nog ganska mycket att säkra en topp-två placering och på det viset veta att de slipper möta Storvreta före en eventuell final. Tror hemmalaget är starkast här.

 

 

Förra omgångens insats: – 200 kr

Resultat förra omgången: + 73 kr

Kassa totalt: 773 kr

 

Dubbel

Granlo – Caperiotäby, över 10 mål, Odds: 1,60

Karlstad  – Jönköping, hemmaseger. Odds: 2,40

Insats: 50 kr

 

Singlar

Granlo – Caperiotäby, över 10 mål, Odds: 1,60

Insats:  50 kr

 

Karlstad  – Jönköping, hemmaseger. Odds: 2,40

Insats: 50 kr