Spännande helg

Vi går rakt på innebandyn direkt den här gången. En oerhört spännande omgång i SSL dennahelgen och kan tänka mig att det är lite nervöst på sina håll. Lyfter man ut några matcher fastnar jag på dessa som lite extra intressanta.

Dalen – AIK
Lite spännande att se om Dalen kan hota AIK som verkar vara på gång. Det hade såklart varit riktigt intressant om Dalen kan fortsätta sina fina säsong och ha fortsatt häng på tredjeplatsen som hade öppnat upp för en del intressanta kvartsfinaler.

Falun  – Mora
Hade skrivit om denna matchen för någon vecka sedan hade den varit en solklar hemmaseger. Nu är jag inte lika säker längre även om jag tror att Falun vinner här. Men, om Mora får en bra start kan det nog bli lite nervöst i Falun som behöver vinna för att komma upp på slutspelsplats igen.

Helsingborg – Pixbo Wallenstam
Omgångens höjdare. Helsingborg är väl allt annat än nöjda med att ligga där de ligger just nu får man förmoda. Har Pixbo, Warberg, Caperiotäby och Mora kvar att möta och känner nog att de absolut skulle behöva tre poäng i denna matchen.  Pixbo har efter en svacka kommit tillbaka och tagit en hel del poäng och åker ner till Helsingborg med bra självförtroende.

Linköping – Sirius
Linköping har det varit mycket snack och skriverier om sedan deras TV-match mot Caperiotäby som de vann. Linköping behöver nog definitivt ta tre poäng här om man vill ta sig till slutspel. Linköping har efter denna matchen kvar att möte, Dalen, AIK och Falun (Falun hemma i den sista omgången kan ju blir en höjdare). Sirius har ett bra läge tycker jag där de efter denna matchen skall möta Falun, Mora och Balrog. I min prognos tar faktiskt Sirius den sista slutspelsplatsen.

Mycket funderingar och spekulationer nu med andra ord. Men, lite kul att det lever kring bägge strecken och i toppen. Ja, kanske inte så kul för de inblandande lagen som inte riktigt hade tänkt att vara där efter 22 spelade omgångar.

En annan spännande match spelas i Allsvenskan Södra där tvåan Landskrona tar emot etta Jönköping. Skulle Landskrona vinna där samtidigt som även Växjö vinner denna omgång är det faktiskt tre lag på samma poäng inför avslutningen. Spännande som sagt var.

Vi i Warberg kunde igår gå ut med att Peter Sjögren är klar för ytterligare tre år. Oerhört skönt att ha det klart. Sjögren har varit fantastiskt duktig denna säsongen och när han inte har vaktat kassen har Per Svedin gjort den minst lika bra.  

Snart dax för herrarna att spela match. Lördag klockan 12 är ju en minst sagt lite ovanlig tid.

/jk