Tillbaka i Sverige

Just precis hemkommen till Sverige igen. Tiden går fort när man har kul. Efter våra två nätter i Granada styrde vi bilen mot Sierra Nevada. Själva byn ligger på cirka 2100 meter och den högsta skidåkningen en bit över 3000 meter. Vi kom fram vid lunchtid och fick parkerat bilen och gick en sväng i byn. Käkade lite lunch och checkade in på vårt hotell. Hotellet hade en ganska rejäl badavdelning som vi testade. Dagen efter var det dags för skidåkning. Vi köpte våra liftkort och hyrde skidor. Tog sedan äggliften upp i skidsystemet. Vi fick en helt fantastisk skiddag där solen sken från en klarblå himmel. Ett skidsystem som överträffade mina förväntningar med råge. Riktigt bra, hoppas jag får möjlighet att återvända någon gång. Att åka skidor i sju timmar med två ungar där den yngsta bara är 4,5 år är ju ingen självklarhet men det gick otroligt bra. Visserligen en drickapaus och ett lunchstopp men ändå.

Onsdagen var det upp tidigt, frukost och sedan bilresa två timmar till flygplatsen, incheckning och flyg hem till Sverige och ytterligare en resa gjord. En lyckad sådan.

Denna gången åkte vi till något helt nytt. Vissa resor går ju till samma ställen man varit på innan vilket kan vara fantastiskt på många sätt. Man har gjort och sett måstesakerna på resmålet, man har lite koll på väderstreck och hittar en del vilket är riktigt smidigt. När man åker till något nytt är det alltid lite kul att man just inte vet allt. Man har inte riktigt koll och man har inte sett det som skall ses. Är jag i en större stad brukar det alltid bli en turistbuss som kör runt och man kan hoppa av och på som man vill. Den tar en till alla sevärdheter och saker som man bör se och eftersom man är en turist kan man lika gärna vara det fullt ut. I mina yngre dagar resonerade man ju inte riktigt så eftersom att vara turist var riktigt töntigt, behövde man kolla på en karta skulle man ju helst göra det i smyg så att ingen såg att man inte visste var man vad. Nuförtiden med Smartphones och GPS:er är det ju inte alltid en lika stor utmaning att hitta någonstans.

Idag drar en ny omgång i SSL igång och kampen kring slutspelsstreck och nedflyttningsstreck hårdnar. Vi i Warberg spelar inte förrän till helgen då vår hemmamatch som vi skulle spelat är flyttad till nästa vecka då Sparbankshallen där vi brukar spela våra hemmamatcher är bokad för skomässa. Två veckor på hösten och två veckor på våren är det skomässa, lägg därtill en del andra arrangemang så kan man första att det ibland kan vara svårt att få ihop spelschemat för oss. Detta är såklart ett problem som andra också har som delar hall med andra och inte är de som kan boka först. Också sådant som gör att man inte alltid kan ta en TV-match om man blir tillfrågad, eller helt utan problem kan boka nya dagar för slutspel när det kommer ändringar om speldagar efter jul. Har för mig att cirka 70% av alla våra träningstider i Sparbankshallen förra säsongen efter jul ställdes in för andra bokningar, inget optimalt träningsupplägg och ett pusslande att få ihop, dessutom ibland eftersom andra lag i föreningen kunde bli lidande. Förmodar att killarna i laget tycker att det funkar mycket bättre denna säsongen när man tränar i Sparbanken Wictory Center, att man dessutom slipper att ta upp och ner sarg gör nog inte så mycket heller… 😉

/jk