Puzzel

Att få ihop vardagen med alla möten, aktiviteter, jobb och resor är inte alltid det enklaste. Ibland till och med riktigt bökigt. Tur då att man har snälla föräldrar som kan rycka in och hjälpa till ibland när det behövs. Min fru pendlar till Göteborg, egentligen inget märkligt och tar inte mer än knappa timmen enkel väg. Men, det innebär samtidigt att jag lämnar och hämtar på dagis och skola/fritids fyra av veckans fem dagar. Klagar inte på något sätt, bara konstaterar.

Denna veckan är en sådan där pusselvecka. Min kollegor i Stockholm är nere och vi hade lite genomgångar på nya arbetssätt och avslutade eftermiddagen med en aktivitet. Denna gången blev det innebandy i Sparbanken Wictory Center. Uppskattat och roligt.

Eftersom jag tisdag och onsdag skall till Oslo för att kolla på Skid-VM blir det lite extra körigt. Dessutom passade dagis på att ha föräldrarmöte när jag är iväg och på torsdag är det hemmamatch för herrarna mot Mullsjö och det är dags för webbsändning nummer 2.

Jaja, kul att det händer något. Man har ju inga problem att få tiden att gå i alla fall. Bara ett pussel att få ihop.

Våra herrar vann borta mot Balrog i lördags. Inga stora siffror men en stabil trepoängare. Jim och Bult hemma och Jimmy fick kliva av på uppvärmningen. Inte optimalt att tre gubbar som var med och spelade VM inte är med men en styrka att vinna. Extra kul att Magnus Danielsson som gjorde comeback efter sina knäskada för drygt ett år sedan fick inleda målskyttet.

Apropå Balrog borta. Kommer ihåg för något år sedan när vi spelade en slutspelsmatch borta mot just Balrog. Vi var stora favoriter och hade vunnit första matchen i kvarten hemma. Vi låg under med 4-0 efter den första perioden. Fick ett par riktigt hotfulla SMS från folk som hade spelat stora summor på Warbergs vinst och undrade vad i H-E vi höll på med. Allt skrivet med stora hotfulla siffror. Kändes faktiskt inget vidare alls. Tur då att vi på de fem första minuterna i den andra perioden kunde komma ikapp och till slut vinna med 10-5.

Jag har ju tidigare skrivit lite om mina spekulationer om vilka lag som jag tror kniper slutspelsplatserna. Helgens omgång var en sådan som ställer till det med alla tips. jag trodde till exempel att AIK, Caperiotäby, Storvreta och Helsingborg skulle vinna sina matcher och att det kanske skulle bli delat pott i Linköping. Plötsligt är det två nya lag på slutspelsplats i min kalkyl. Ja, streckdramatiken kommer nog leva till sista omgångens sista minuter. Det kan vi nog vara tämligen säkra på.

Lider faktiskt en del med Helsingborg. Jättesatsning inför årets säsong och så är risken att missa slutspel plötsligt ganska stor. Risken är väl kanske att vi får sota för deras förlust mot Pixbo när de i sin nästa match ställs mot just oss i Warberg i Halmstad Arena på söndag. Innan dess skall vi ladda batterierna och spela mot Mullsjö som tog två oerhört viktiga poäng igår hemma mot Caperiotäby. Vinst för oss där och vi leder med nio poäng när det är nio kvar att spela om.

/jk