Skärpning

Det har varit en händelserik vecka. Allt går i en faslig fart och schemat är som vanligt fulltecknat. Men, det är så man valt att ha det och jag klagar inte förutom att man inte hunnit skriva på några dagar då. skall skärpa mig.

I fredags hann familjen till och med åka ner till Skåne och hälsa på en gammal god vän som man träffar allt för sällan. Nästa gång vi ses är vi incheckade på SkiLodgen uppe Sälen. Kommer att bli trevligt det med.

Helgen innan var hela familjen uppe i Göteborg över dagen. Min fru har en kollega vars dotter håller på med trampolin och det var tävling som vi skulle åka och kolla på. Man slås då av i vilka sunkiga gamla idrottshallar en del bedriver sin sport och hur extremt bra vi har det i Sparbanken Wictory Center.

Herrarna har hunnit med två matcher sedan sist. En riktigt bra och underhållande match hemma mot Storvreta där vi vann och där publiken var riktigt nöjd med underhållningen efteråt. Den andra matchen var borta mot AIK där jag och många andra trodde och hoppades att vi skulle kunna knipa tre poäng till. Så blev inte fallet utan AIK vann. Matcherna mot AIK är alltid lite speciella och jag förmodar att de tycker det är lika roligt att vinna över just oss som vi tycker det är tråkigt att förlora mot AIK. Det där gäller väl kanske lite generellt de flesta lagen men vi och AIK har haft många viktiga matcher mot varandra genom åren.

Något annat stort som hänt är naturligtvis att vårt fotbollslag Varbergs BoIS som nykomling i division 1 södra har vunnit serien och nästa säsong spelar i Superettan. Jag lyfter på hatten igen. En stor prestation vilket inte minst har märkts på publiktillströmningen. BoIS har med en match kvar ett snitt över 1800. Även fotbollspubliken har törstat efter framgångar. Intressant är även att se och höra alla kommentarer som kommer.

Jag själv är sedan femårsåldern BoISare. Har alltid varit och kommer alltid vara. Mor och far som hjälper till på innebandyn hjälper till lika mycket på BoIS matcher. Mina bägge barn spelar i föreningen och jag själv är sedan drygt 35 år tillbaka medlem i föreningen och har varit så de flesta åren med några få undantag. På många verkar det som om man måste välja sida nu. Förstår inte det. Det är väl perfekt att ha en bra sport på vintern OCH en på sommaren. Det klart att det finns de som bara tycker om fotboll, lika självklart som det finns de som bara tycker om innebandy. Men, faktum är ju att väldigt många tycker om bägge. Självklart kan det bli konkurrens om vissa sponsorer men jag tror och hoppas att det skall finnas underlag för bägge.

Det som däremot kommer att bli riktigt intressant att följa är hur kommunen kommer att tackla detta. De står inför en rad investeringar för att Påskbergsvallen skall hålla måttet för Superettan. Inget konstigt med det alls. Skulle de lägga samma hyra på BoIS som vi betalar för en match, i runda slängar 20’000 kr istället för de 3’000 kr som de betalar så är det ett sätt att finansiera det. MEN, jag vill inte att BoIS skall betala 20’000 kr för en match. Det jag däremot vill är att vi betalar 3’000 kr. Till den hyran vi betalar kommer det dessutom ett antal tusenlappar för städning varje match. Warberg har idag hyreskostnader som är närmare 2 miljoner kronor om året och det kan inte vara rimligt att kommunen tycker det är ok.

Fortsättning lär följa

/jk

1 svara

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] att vi inte alla ska skriva om samma sak så länkar jag till Klavbergs blogg, han har skrivit ett riktigt intressant inlägg om kostnader för olika […]

Kommentering är stängd.