In med pinnen i brasan.

Mitt förra inlägg berörde. Det märkte man. Många kommentarer på det och man kan väl förmoda att Varbergs BoIS och hur kommunen skall tackla vissa saker kommer att följas av många.

Något annat som precis som vanligt berör är när det går lite knackigare. KRIS och krismöte har man sett att läsa lite varstans. Att spelarna och tränare har möte efter varje match är det ju inte så många som skriver om. Men, när man förlorar hemma mot Jönköping är det kris.

Något som också berört en del är Lasse Granqvists inlägg på innebandysajten.se. Det är ju inte så ofta som AIK’s starke man frontar sina åsikter men man kan väl förmoda att han funderat ett tag och till slut kände sig tvingad av sin frustration.

Håller med Lasse i en hel del av sakerna men inte i allt. Att Kim Nilsson skulle vara med i landslaget för att han är en stor stjärna och frontfigur köper jag ingen dag i veckan. Även om jag tycker att han borde varit med eftersom jag ser han som en av de viktiga spelarna i nästa års VM. Men att Kim, bara för att han är en stjärna skulle ha sin plats klar håller jag som sagt var inte med om. Fick förresten ett nytt nummer av innebandymagazinet häromdagen (eller var det ett mellannummer eller extranummer) De rankade SSL’s tio största profiler. Endast TRE av dessa är med i den kommande svenska landslagstruppen. Är det också ett problem. Skall Danne Bron-Sundbom, Kimmo Eskelinen och Magnus Svensson vara med för att de också är stjärnor då. Eller är det för att Kim spelar i AIK 😉

Det är förresten ganska trångt där ute på högerkanten med tänkbara namn som kan vara med i landslagstruppen med spelare som Kim Nilsson, Henrik Stenberg, Martin Karlsson, Patrik Hagberg och Magnus Svensson för att nämna några namn som dök upp i huvudet.

Om vi fortsätter med landslaget kan man ju även diskutera förbundskapten eller vad det nu är vi har där för tillfället. Har vi inte mer folk än att vi måste tillsätta en damförbundskapten som är upptagen ytterligare två månader. Borde vi inte gjort klart med en ny direkt efter VM förra året för att den personen skulle få två år på sig. Nä, först väntar vi ett halvår med att tillsätta han och sedan tar det ytterligare ett halvår innan han kan tillträda. Nu har det snart gått ett helt år efter finalförlusten. Ett bortslängt år på många sätt och vis. Har vi råd med det. Nu är det ju plötsligt bara ett år till nästa VM och vår förbundskapten som förresten aldrig tränat ett herrlag har inte tillträtt än. Vi har två raka silver och det duger ju inte när man som vi är bäst i världen.

Fast förresten. Jan-Eric Vaara uttalade sig på innebandy.se angående truppen så han kanske redan är förbundskapten för herrarna. Ja, eller lite i alla fall.

Nä, dags att avsluta. Tänkte slänga ihop en intresseanmälan till förbundskapten för damlandslaget. Såg att de sökte det. Jag har ju hållit på med innebandy sedan 1985 så jag borde väl ha den erfarenheten som krävs. Är ju mediavan efter att ha varit pressansvarig nästa lika länge. Är kontorschef och brukar få omgivningen att må bra.

/jk