Det kan sluta hur som helst.

Hur många gånger på slutet av denna säsongen har inte alla tips gått precis tvärtom vad man trodde.

Förra helgen knep Mullsjö två poäng hemma mot Caperiotäby och man trodde att det kanske skulle räcka med tre poäng borta mot Mora för att säkra kontraktet. Då tar Balrog två poäng mot Caperiotäby borta och har plösligt jätteläge igen. Kom ihåg att Balrog avslutar mot Mora och Sirius hemma. Sirius som visserligen fortfarande har chansen kvar men då krävs seger hemma mot Falun i denna omgången. Å andra sidan om de förlorar mot Falun så har de inget att spela när de åker till Mullsjö på onsdag för match heller.

Helsingborg ligger lite pyrt till och de flesta tittar väl i tabellen och tycker att det är kört. Icke då. Visserligen tror och hoppas jag att de inte tar några poäng mot oss i Warberg på söndag. Men, Caperiotäby hemma i veckan på torsdag. Ett Caperiotbäy som blandar och ger lite väl mycket nu kanske. Dessutom en match mitt i veckan som inte gäller någonting för de. Kanske till och med några spelare som har lite svårt att få ledigt ibland som kanske inte är med och hur är det med Rickie? Vinst för Helsingborg där och i sista borta mot Mora och de har 39 poäng. En mer än Linköping har just nu. Linköping som har Dalen borta, AIK hemma och avslutar mot Falun hemma. I ”normala” fall kanske inga poäng alls där och Helsingborg är förbi.

Å andra sidan om Sirius vinner över Falun imorgon och dessutom slår Mullsjö av bara farten så har de ett jätteläge att gå till slutspel om man vinner över Balrog borta i sista. Och då blir det en direkt avgörande match mellan Linköping och Falun i sista matchen i Linköping vilket utav de två lagen som skall gå till slutspel.

Ganska intressant är det också att AIK vann borta över Storvreta. För Storvreta skiljer det nu bara två poäng ner till Dalen som imorgon om de vinner över Linköping kan gå förbi och upp till tredjeplats. Visserligen med en match mer spelad. Men om det nu skulle vara så att Dalen vinner sina sista två mot Linköping och Mullsjö hemma och vi i Warberg skulle vinna över Storvreta i den sista omgången hemma i Sparbankshallen. Då är Dalen trea och Storvreta fyra. Kanske inte spelar så stor roll tycker en del. Men…

…det skulle i sådana fall med största sannolikhet innebära att Storvreta får möta Caperiotäby i kvarten. Utgår från att ingen kommer att vilja välja Caperio. För Dalen skulle det innebära att man får en mycket större möjlighet att ta sig förbi kvarten. Visserligen får de kanske välja mellan Caperiotäby och Falun men förmodar att Falun tilltalar dem lite mer även om man åkte på en förlust i Falun i veckan. Förutsatt att Falun tar sig dit då.

Tittar man sedan ytterligare ett steg…

Ja, man kan hålla på ett tag.

En oerhört spännande avslutning på seriespelet är det i alla fall och lita på att det är en och annan supporter, ledare, spelare och journalist som gjort precis som jag och funderar om det eller det händer. 

/jk