Parodi

Idag är det fotbollsklubbarnas sista dag innan transferfönstret stänger för denna gången. Är på många sätt glad att man inte är engagerad i en toppklubb i allsvenskan och man har några omgångar kvar av en säsong som man hoppas skall krönas med ett SM-guld när man plötsligt säljer av spelare efter spelare.
Hur kul kan det vara. Och vad känner lagkompisarna som sitter i samma omklädningsrum och har chansen på att vinna det de drömt om så länge. SM-guld. När plötsligt spelare efter spelare i laget försvinner ut i Europa för utlandsäventyret och ännu större pengar. Ibland verkar det nästan som att det sportsliga kommer i andra hand.

Naturligtvis är det så att klubbarna inte har så mycket att välja på. De säljer för att få verksamheten att gå runt och skapa nya bättre förutsättningar. Men, ändå. Det blir lite märkligt. Kan ju vara rätt säker på att det hade blivit ett sjuhelsikes liv här hemma om man i slutet av januari hade gjort sig av med halva förstakedjan. Publiken skulle ha känt sig lurad.

Nu kan man ju inte jämföra pengarna i de olika sporterna, men ändå. Förmodar väl att det kring styrelseborden i allsvenskan diskuteras lika mycket om hur man skall få verksamheten att gå runt som runt alla andra styrelsebord i vårt avlånga land och då kanske beslutet att sälja spelare blir lite lättare och i de allra flesta fall, helt nödvändigt.

I innebandyn är träningsmatcher och försäsongsturneringarna igång för fullt. Bara tre veckor kvar till seriepremiären och tiden går fort. Det man reflekterat över en del är skade- och sjukdomsläget i många av klubbarna. Räknade ut att vi i fredagens match mot Sirius saknade ungefär 1600 SSL-matcher, drygt 40 SM-medaljer och nästan 1200 poäng. Klart att det blir tufft då.

Nu hoppas vi att spelarna skall friskna till så att vi kan ställa upp med så ordinarie lag som möjligt de sista matcher inför serien och inte minst i seriepremiären borta mot Linköping den 21 september.

Funderar på om man skall hänga på låset när medlemmarna i FC Barcelona kan köpa biljetterna till vårens El Classico. Varje medlem får köpa två biljetter. Någon som är sugen?
Skit, dubbelkollade precis. El Classicon krockar med SM-finalen. Det får bli ett annat El Classico helt enkelt. Får trösta mig med att man var på plats den säsongen Zlatan var med och avgjorde.