Trots allt bara 1-0

Mitt uppe i slutspelet. Härligt.

Man kan dock fundera ibland. Vår kvartsfinalserie inleds med tre matcher på fem dagar. Ganska intensivt och kort om det går illa. Tänker på dem som kanske börjar sin försäsong i maj, kämpar sig igenom grundserien för att toppa form och ladda för slutspelet. Och så blir man sjuk. Det behöver ju inte vara värre än feber i tre dagar så kan man missa hela slutspelet och säsongens höjdpunkt.

Ni som såg intervjun med vår tränare Stefan Smedberg efter vår match mot Linköping i torsdag kanske hörde att han till och med ställde in träningen två dagar innan match för att det var så många som var borta. Som tur var så blev de flesta friska och kunde spela och som man gjorde det. Blev riktigt impad faktiskt och många med mig. Såg en glöd och vilja som jag inte sett på väldigt länge. Riktigt kul. Hoppas att det kan fortsätta så. Vi kom ut grymt starkt och vår öppning banade vägen för resultatet som blev rejält. Linköping hade sin klart bästa period i matchen i inledningen av den andra och där visade de att de kan spela bra.

Våra killar sätter sig i bussen upp till Linköping på lördags förmiddag och jag hoppas att de laddar lika bra till den matchen som till den första. Hoppas verkligen att det kan bli riktigt mycket folk uppe i Linköping. Alltid inspirerande när det är mycket folk på läktarna. För hur bra det än var och hur stor segern än var så är det bara 1-0 i matcherserien. Linköping kommer att vara grymt taggade för att visa sin publik att de kan bättre än i torsdags och är vi inte på allerten då blir det riktigt tufft.

I de andra kvartsfinalserierna är det jämt. Både matchserien mellan AIK – Falun och Pixbo -Dalen står 1-1 i matcher och det mest glädjande på fredagskvällen var publiksiffrrorna 1828 och 1989. Grymt bra jobbat.

I vår kvartsfinal gjorde jag och Magnus Augustsson vår tredje webb-sändning. Det mesta vi får höra är positivt vilket vi såklart tacksamt tar emot. Senast hade vi dock lite hårdvaruproblem och en del hade problem med tekniken och kvaliteten. Dett hoppas vi dock skall vara fixat tills matchen på måndag då vi kör igen. Om allt går som det skall kan man under lördagsförmiddagen kolla på matchen från i torsdags. Vi försöker lägga ut matcherna så fort det bara går efter matchen men det är lite jobb att göra så det går inte alltid så fort som man skulle önska.

På lördag eftermiddag är det alltså dags för kvartsfinal 2:5 och ett av mina största problem är hur man på ett bra sätt skall kunna följa matchen eftersom jag inte har möjlighet att vara på plats.

/jk