Semifinalklara!

Puh, pust, stön.

Ja, den här helgen blev ju inte som man kanske trodde. I fredags åkte grabbarna upp till Linköping och man hade en förhoppning om att de skulle fixa det och säkra semifinalplatsen redan då. Vi inledde bra och hade 2-0 men sedan hände något. Man stod som klistrad framför datorn och lyssnade på webbsändningen. Inte världens mest insatte kommentator men helt ok. Samtidigt som man  lyssnar så är man också inloggad på Everysport tillsammans med 200-300 personer till och skriver kommentarer och tycker. Helt makalöst sicken stolle man är alltså. När till och med den så säkre straffskytten Bult missade straffen misstänkte man ju hur det skulle sluta. 2-2 och utjämnat i matchserien.

Efter det har man mer eller mindre mått dåligt av nervositet inför söndagens match. Löjligt kanske ni tycker, det är ju bara sport. Ja, visst är det så men den där sporten är i ett lite större sammanhang nuförtiden och en förlust i en kvartsfinalserie finns inte helt enkelt. Vid lunchtid idag söndag bestämde jag mig för att det här kommer att gå vägen. Hade en bra känsla helt enkelt. För någonstans är et ju faktiskt så att man VILL ha de här matcherna där allt ställs på sin spets och det är vinna eller försvinna. Vi har spelat femte och avgörande matcher vid sju tillfällen tidigare. Vid sex av dessa har vi haft den femte och direkt avgörande matchen på hemmaplan. Vid samtilga dessa sex tillfällen har vi vunnit. Årtalen för dessa matcher har varit, 2001, 2003, 2005, 2007, 2009. Nu kan vi lägga till även 2011 och ytterligare en vinst.

Semifinal för sjunde året i rad. Är grymt stolt för det. MEN, vi har precis som jag såg Jim Canerstam utryckte det efter matchen inte vunnit någonting än. Så det är bara att ladda om batterierna direkt. På onsdag inleder vi semifinalserien och då måste vi vara på alerten direkt. Vi är inte nöjda med att bara ha kommit till semifinal. Imorgon måndag avgörs det direkt i TV vilket av lagen AIK och Falun som tar den fjärde och sista semifinalplatsen och efter det skall vi göra vårt val.

/jk