Vi har köpt lägenhet!

I påskas när vi var nere på Mallorca var det inte bara lite semester med avkoppling i värmen. Vi var även och kollade på lägenhet. Vi har funderat och tittat på det i många år och nu kände vi att det var dags att ta det ett steg längre. Sagt och gjort. En av lägenheterna vi tittade på tyckte vi var perfekt. Ett läge som vi gillade och en prislapp som funkade.

Efter att vi bestämt oss skall pappersarbetet ha sin gång och det är minst sagt lite gammamodigt att köpa lägenhet i Spanien. Det första vi fick fixa var att skicka in så att vi kunde få vårt spanska personnummer. Det behövs för att kunna öppna bankkonto och deklarera inte minst.

Efter att det var gjort var det nu alltså dags att åka ner och skriva papper och få nycklarna. Vi skulle vara nere två ch en halv dag och hade fem bokade möten som skulle klaras av. Vi landar på söndag eftermiddag och har träff med mäklaren och lägenhetsägaren till lägenheten senare samma dag. Allt kändes tack och lov fortfarande bra. Efter lite middag på kvällen var Evelyn tvungen att bege sig till hotellet för lite arbete medans jag träffade en vän och drack några öl.

På måndagen hade vi första mötet klockan 10 så det var uppgång ganska tidigt och sedan frukost innan vi träffade bankdirektören för vår bank här nere La Caixa. Bankdirektören var svenska och född på ön vilket såklart underlättar en massa. Femtioelva underskrifter skulle de såklart också ha och efter allt var färdigt fick vi med oss tre bankcheckar som vi skulle ge till de olika fodringsägarna på nästa ställe som var Notarien. Notarien är visserligen en äldre herre men inte någon med vit peruk om man nu trodde det. Men. Han läste igenom alla papper. Vi delade lite högtidligt ut en check till en bank som hade en del i lån och sedan var sin check till de två ägarna. Gammalmodigt så det förslår. men. Vi fick efter det nycklarna och vi var även officiellt ägare till vår lägenhet.

palma-41

2016-05-24 15.24.36

2016-05-24 15.24.02

På vägen ”hem” köpte vi en kaffemaskin och sedan var det raka vägen hem. Ställa in kaffemaskin, gå till hotellet och hämta våra väskor och sedan hyrde vi en bil. Raka vägen till IKEA och handla saker till lägenheten. Lägenheten köptes möblerad så vi kklarade oss på möbelfronten. Vi hade först inte tänkt byta ut allt porslin men det gjorde vi det med. Sedan köptes det handdukar, lakan, täcken och kuddar. Vi vill ju att alla som kommer skall ha det de behöver så vi vill att det både finns handdkar för dusch och stranden. Eftersom man kan bo 4 personer där och det behövs dubbla uppsättningar blev det en hel del saker. Sedan var det tillbaka till lägenheten och parkera bilen och släpa upp allt.

2016-05-16 16.01.30

En av sakerna vi skall fixa till med en gång är att sätta upp en vägg så at vi får två sovrum. Snickaren kom förbi lite senare och kollade på jobbet och lovade att allt skulle vara klart till midsommar eftersom våra första gäster hade hyr veckan efter. Det innebar ju också att vi inte riktigt kunde fixa till eftersom de skulle gipsa väggar och smutsa ner. På kvällen var det restaurangbesök innan vi sov vår första natt i lägenheten.

2016-05-17 20.45.01

Tisdagen inleddes klockan 10 med nytt möte med en advokat som vi kommer att anlita här nere. Han kommer att hjälpa till med deklarationen samt att all post kommer att gå till han så att han har koll på det och vi inte missar något. Alla månadsbetalningar, elräkningar och försäkringar går på autogira så det skall förhoppningsvis inte vara några konstigheter men eftersom vi inte är på plats är det skönt att veta att det där fungerar. Vi kommer även att ha en svenska kvinna som sköter städning samt tittar till det samt hjälper till med städning och tvätt när vi hyr ut. Även denna dag blev det en sväng till IKEA och sedan tillbaka och lämna bilen.

Ganska tidigt i säng då vi skulle upp vid 04.00 för att ta oss till flygplatsen och åka hem. Jag hade möe på banken hemma klockan 11.15 som jag hann hem till så allt gick som det skulle med hemresan.