På kort besök i Palma

På midsommardagens kväll åkte jag och Estelle en sväng till Palma. Mitt kortaste stopp dit hitills. Ner lördag kväll och landa vid midnatt, på plats hela söndage och måndag och sedan tillbaka på den okristliga tiden 03.00 natten till tisdag. Men. Vad gör man inte för lite värme.

Träffade lite bekanta på både Landvetter och på planet ner till Mallis. Det har ju blivit ganska poppis att åka dit. Väl framme var det snabbt ut och ta en taxi till vår lägenhet. Vi flyger oftast utan checkat bagage och denna gången tog det 30 minuter från att planet satte ner hjulen i marken tills vi låste upp dörren. Smidigt värre med andra ord. Sängen i sovrummet var bäddad och klar och Estelles säng som skulle sova i nya rummet fick vi bädda lite snabbt. Nya väggen som snickarna hade varit och satt upp blev hur bra som helst i alla fall. Gött.

Vi åkte ner för att fixa lite saker och städa efter hantverkarna. Söndagen inleddes med att vi gick ut och tog en frukost och sedan tog vi en promenad i det som vanligt fina vädret. Vi hade en del som skulle handlas med det visste vi att vi skulle behöva ta på måndagen då vissa affärer inte var öppna under söndagen. Det blev en sväng på stan och en ganska rejäl promenad och lunch  på Bar Coto.

Vi passade även på att testa på att ta bussen till en av våra närmsta stränder, Cala Major. Vi gick till busshållplatsen och hoppade på 3:ans buss. 10 minuter senare hoppade vi av och var framme. Lite strandhäng  i någon timma hann vi med innan vi åkte tillbaka.

Lite städning stod sedan på schemat innan vi svirade om för att gå ut och käka. Det blev en gammal favorit i form av Tucana. Efter maten var vi lite trötta och gick hemåt. Men. Efter att ha tagit igenom oss en timme eller två var det dags att gå ut igenom och vi gick till takterassen på Bar Cuba där jag tog en drink och Estelle en cola.

Dag 2, måndag gick vi först bort till Marknaden i Santa Catalina där vi hade tänkt äta frukost. Hur charmigt som helst och värt ett besök om man är i krokarna.

Efter frukosten tog vi bussen bort mot Porto Pi (köpcentrum) där vi skulle köpa två cyklar som skall finnas vid lägenheten (det finns två sedan tidigare). Vi älskar att cykla runt i Palma och framför allt längs strandpromenanden bort mot Portixol och El Molinar. Vi hittade dock inga cyklar som vi tyckte var bra på Carrefour och hoppade in i en Taxi och åkte till Decathlon istället. Decathlon är ju världens bästa sportaffär och har allt. Så även ett gediget utbud av cyklar. Vi köpte två som de gjorde klara medans vi väntade. Sedan var det cykel tillbaka till lägenheten genom Palma.

Blev lite brydda när vi kom tillbaka till lägenheten och skulle ställa in cyklarna på gården. De gick nästan inte in. Den där smala dörren var visst smalare än vad vi trodde. Det löste sig dock efter lite knixande. sedan var det upp och dammsuga och våttorka golven. Allt nytt porslin hade vi diskat och ställt in i skåpen och vår nya kaffemaskin tog vi fram.

Vi glömde såklart att handla några saker så jag och Estelle fick trampa bort till PortoPi och fixa grenuttag och kylväska också. Vår TV måste ju funka också. På kvällen gick vi ut och kollade andra halvlek mellan Italien och Spanien i fotbolls-EM på ett av ställena där vi bor och när matchen var slut var det dags för nytt restaurangbesök. Vi försöker varje gång vi är iväg gå på minst ett nytt ställe. Denna gången blev det Duke. Duke är lite halvkänt efter att Malin Berghagen skrivit om det i sin nya bok och inte minst sedan hennes mamma Lill-Babs var nere och hälsade på och gjorde När och Fjärran och käkade lunch där. Vi var riktigt nöjda med både service och mat och dit kommer vi att gå flera gånger.

Sedan var det hem och packa ihop och göra klart de sista sakerna. Vårt flyg gick som sagt var på den extremt udda tiden 03.00 så det var ganska tomt på flygplatsen. Flyget blev dessutom 40 minuter försenat. Men. Hem kom vi och vi körde upp på uppfarten hemma i Varberg strax efter åtta-tiden på tisdagsmorgonen. Lite trötta men ändå väldigt nöjda med vår resa som kändes väldigt mycket längre än vad den var.