Lång dag och härlig värme

Dags för ett nytt besök i Palma och denna gång med några inbokade tider. Vi flyger från Köpenhamn redan 06.05 och eftersom det dagen till ära dessutom skulle ställas om till sommartid och var Påskdagen gjorde vi så att vi åkte ner till Malmö på Påskafton.Vi passade på att besöka Emporia en stund på eftermiddagen och fick lite längre sömn än vad vi annars hade fått. Men. 03.30 ringde klockan (02.30 vintertid) vilket såklart inte bara är tidigt utan JÄTTE tidigt. Alla kom dock upp som de skulle och vi knallade ner och checkade ut och gick de hundra meterna till stationen och tåget som gick gick strax efter 04.00. 12 minuter senare var vi framme på Copenhagen Airport och där gick det som vanligt snabbt och smidigt. Blev dock lite paff att från att vi lämnade in bagaget, gick igenom securityn och boardade planet behövde vi inte legitemera oss en ända gång. Fattar ingenting.

Fördelen med att flyga 06.05 är att flyget är framme på Mallorca strax efter nio. Bagaget kom med en gång och vi valde taxi som på 10-15 minuter tog oss in till Palma och hotellet. Självklart var inte rummen färdiga men vi ställde ifrån oss allt bagage och gick ut på en promenad inne i Palma. Hotellet ligger i stadsdelen Santa Catalina och på vägen in mot centrum gick vi genom charmiga gator och kvarter. Vädret var långt bättre än vad vi vågade hoppas på. Solen sken från en klarblå himmel och värmen gjorde oss verkligen inte besvikna. Promenanden gick bort mot gamla stan och väl där tog vi en frukostmacka och en kaffe.

2016-03-27-11.15

Ett antal affärer hanns med innan vi någon timma senare tog oss hemåt mot hotellet igen. Vi fick våra rum vid två-tiden och bytte om från jeans till shorts och sedan ut på ny långpromenad.

2016-03-27-16.14

Vi bor ett kvarter från vattnet så det blev ner mot det och promenad mot Katedralen och förbi den och bort mot stränderna och en paus på Anima Beach. Katedralen tror jag dessutom var första gången jag såg utan någon byggnadsställning på.

2016-03-27-16.24

Överhuvudtaget slår det en hur väldigt rent och fint det är. De håller verkligen ordning och reda på allt för att visa upp staden och ön från sin allra bästa sida. På Anima Beach stannade vi och tog en härlig paus med en kanna Sangria för de vuxna och annat för de yngre. Blev ett ganska långt stopp i det härliga vädret. 29 grader såg vi på någon skylt.

2016-03-27-17.22

Sedan in bland de smala gränderna för middag och Tapas på kvällen. På vägen hem blev det ytterligare två stopp för lite vätskepaus.

2016-03-27-18.49 2016-03-27-19.13.04

När dagen summerades konstaterades att man hade gått närmare 30 000 steg vilket man knappt vågar räkna på vad det blir för Vincent som tappert gick med hela tiden. Somnade gott gjorde vi i alla fall.