Heja Sverige!

Redan tidigt i våras blev det klart att man skulle ner och titta på fotbolls-EM. Mitt femte fotbollsmästerskap som åskådare. Ja. Jag har såklart inget annat. Inledde mitt mästerskapande när man sträckåkte buss ner till Turin och kollade Sverige – Brasilien i VM 1990 i Italien. Den gången blev det förlust med 1-2 men var första matchen och på något sätt ganska ok ändå.

Denna gången var det samma gäng som var nere i Tyskland och såg den omtalade Berlinmatchen. Nämlige kollegor och vänner Janne och Patric. Janne flög från Stockholm och jag och Patric tidigt på tisdagsmorgonen från Köpenhamn. Jag och Patric tog tåget ner redan på måndagskvällen och hann med en middag i Kötbyn i Köpenhamn på måndagskvällen.

2016-06-20 21.10.35

Nice är ju ganska lagom att flyga till. Tar inte speciellt lång tid men ändå så man vet att värmen är där när man komer fram. Efter landning var det transfer till hotell där jag och Patric mötte upp Janne som kommit några minuter före. Upp på rummet och svida om till den gula tröjan som sedan var på till man åkte he på torsdagen. Ut på stan med långlunch följt av lite promenad, sitta på restaurang och tjöta för att till slut gå vidare och käka middag.

2016-06-21 22.02.44

Hur mycket folk som helst i gamla stan där ”alla” var. Inte bara svenskar och Belgare utan alla möjliga nationaliteter. Och. alla på gott humör och hur trevliga som helst. Precis som det skall vara. Efter middagen blev det att kolla lite på den sena matchen innan man gick vidare på ställen med musik. Set hem naturligtvis och vila huvudet på kudden någon timme innan det var dags att gå upp och få i sig lite fruskot. Viktigt att äta när det är match såklart.

Iväg från hotellet nere mot stan och stranden. Vi var ganska tidigt och fick ett bord på ett av strandställena som hur rymt som helst. Där mötte Claes upp som jobbade med Camp Riviera men hade lite ledigt matchdagen och hakade på oss resten av dagen.

2016-06-22 13.15.39

Efter någon timmas häng nere vid stranden var det dags att röra sig upp mot gamla stan och huvudgatan där. Det blev lite musslor till lunch och det fylldes på med mer och mer folk. Runt omkring det stället vi käkade på var det en hel del folk från Belgien och enstund efter maten var intagen gick vi en bit lägre bor där det bara var hur mycket svenskar som helst.

2016-06-22 16.56.31

Efter att alla vi tre gubbar fått ansiktsmålning och llite mer att dricka var det redan dags att bege sig mot bussarna som skulle transportera oss mot arenan. hur i hela fridens namn man kan lägga en arena så korkat är en gåta men inte mycket vi kunde göra något åt. Efter 30-45 minuters buss var det promenad lika länge. Lyckades såklart få gå ett helt varv runt arenan innan vi kom in. Vi satt mitt i den svenska delen av publiken.

2016-06-22 20.38.06-1

Helt perfekt med andra ord. Det var ett grymt tryck på läktarna hela matchen och även om Belgien blev en lite för svår nöt att knäcka kunde vi i alla fall glädja oss åt att det var oavgjort och liv i matchen fram till 85:e minuten.  Efter matchen blev det också rena parodin när man först skulle gå ett par kilometer för att sedan köa till bussarna tillbaka till stan.

Jag och Patric var inte så trötta så vi gick ut en sväng innan vi vände hemåt.

Torsdagen var det såklart lite möra kroppar och efter frukost var det transfer till flygplatsen och sedan tåg hem från Köpenhamn.

För er som inte gjort sådana här resor kan jag verkligen rekommendera det. Det är helt sanslöst kul att åka iväg på mästerskap eller kvalmatcher också för den delen.