Första veckan i Palma!

Sol, bad och IKEA. Lite så kunde vi ungefär summera vår första vecka på Mallorca denna gången.

För första gången har jag åkt på solsemester till vår egna lägenhet nere i Palma. Visserligen har jag varit på plats två gånger efter att vi fick nycklarna men då har det varit korta och intensiva stopp och inte semester i den meningen som det blir när man åker ner och är borta i drygt två veckor.

Vi åkte ner en söndag och kom fram på eftermiddagen. Eftermiddagen gick mest åt att installera sig och packa upp. Självklart med resans första restaurangbesök på kvällen. På måndagen var det dags för mig och Evelyn att börja med en morgonpromenad upp till Bellverslottet och efter det på vägen hem gick vi förbi stora mataffären som heter Mercadona för att fylla kylskåpet där hemma med lite mat och för frukosten. På eftermiddagen tog vi bussen västerut och åkte till en av stränderna som vi ännu inte besökt, nämligen Illetas. Fint som bara den och hur mycket folk som helst.

2016-07-18 13.36.31

På tisdagen var det dags för resans första besök på IKEA. Vi hyrde bil som vi skulle ha i tre dagar och begav oss till IKEA som ligger cirka 10 minuter från lägenheten. Efter besök där blev det ytterligare möbelfirma samt Bauhaus som låg ytterligare en kvart bort. På kvällen lämnade vi ungarna i lägenheten och jag och Evelyn åkte tillbaka till IKEA för att köpa lite mer som inte fick plats om ungarna varit med.

Dagen efter var det dags för utflykt. Vi hade tänkt åka direkt upp till Alcudia men tänkte om kvällen innan då det var en by med marknad som vi ville åka och titta på och eftersom marknaden var på onsdagar och lördagar så började vi där. Santanyi ligger ungefär 45 minuter från där vi bor så det var en lite lagom utflykt. Vi blev väldigt positivt överraskade av marknaden.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Hela byn kändes det som var fyllda med diverse marknadsstånd och det var det vanliga som såldes. Dessutom låg där många fina restauranger och fina hotell. Precis som överallt på Mallorca. Ganska mycket tyskar men så är det på sina håll ibland. Efter det stoppet som blev lite längre än vad vi hade tänkt styrde vi bilen mot Alcudia för möte med lite vänner. Ett par timmar sol och bad i havet och ungar som fick leka av sig blev det där uppe innan det var dags att hoppa in i bilen igen. Estelle hade sett lite bilder från någon strand som hon absolut ville till och 30 minuter senare hade vi parkerat bilen vid en ny strand.

2016-07-20 18.26.04

Denna mycket mindre. Det blev lite snorkling och bad i närmare två timmar innan det var dags att åka tillbaka till Palma hade vi tänkt. Men. Så skulle vi bara svänga ner och titta på viken jämte och där låg ett ställe som såg så trevligt ut så det blev middag på kvällen där också.

2016-07-20 21.56.40

En av sakerna vi tycker är så bra med Mallorca är att det är ganska nära till allt. Fast vi var i de norra delarna av ön hade vi inte mer än 50 minuter till vår lägenhet.

På torsdagen var det dags för ny utflykt och denna gången var det de västra delarna som skulle få besök. Vi körde mot Valldemossa och vidare till Port de Valldemossa, en liten liten slingrande väg som trots allt var ett par kilometer lång för att komma ner till den lilla hamnen.

2016-07-21 11.15.27

Där blev det sol och bad i någon timme innan det var dags att åka vidare. Via fina Deia till Port de Soller där det var dags för lite mat innan vi hoppade i och badade igen.

2016-07-21 13.30.57

På vägen hem bestämde vi oss för att inte ta tunnel utan köra över berget. En rejäl omväg såklart men man förundras över vilka vägar det finns och vilket kämpande de haft förr i tiden.

På fredagen var det verkligen dags att hoppa upp på våra cyklar. Vi tog den närmsta stranden och cyklade och lade oss precis efter Anima Beach Club. Varmt och skönt och härligt vatten, precis som vanligt. Sedan var det cykel tillbaka, lite promenerande i stan på kvällen innan vi åt lite senare på kvällen.

2016-07-22 15.08.43-2

2016-07-22 20.05.53

 

Lördagen blev ganska lik förutom att vi cyklade lite längre bort och lade oss nedanför vår favoritstrandpromenad vid El Molinar. De där cykelutflykterna är verkligen helt fantastiska. På vägen hem blev det ett stopp på Bar Xorri för lite vätskepaus men vi passade på att ta en sen lunch när vi ändå satt där. Finrestaurang på kvällen.

2016-07-23 11.58.552016-07-23 16.39.00