Tidig morgonpromenad och slappa hela dagen

Estelle var på mig igår att hon ville ut och träna/ta en powerwalk tidigt på morgonen innan det blev för varmt. Självklart sa jag och räknade kallt med att hon inte skulle knacka på dörren 06.15 som hon sade. Hon blev visserligen lite besviken när hon såg att jag inte hade några träningskläder men det gick bra i vanliga shorts också. Vi tog en rejäl promenad som jag toppade med att köra lite intervaller med Estelle i en lång trappa.

2015-07-16-06.44

Sedan blev det hem och vi slumrade till en stund måste jag nog erkänna. Sedan gick jag och Evelyn till bageriet och affären och handlade lite till frukost som vi åt på balkongen vid våra rum. Rätt skönt att ha kylskåp på rummen.

Sedan gick vi stranden och slappade och badade ett par timmar. Kort paus för lite lunch på ett riktigt bra, snabbt och billigt ställe precis vid stranden. Lite som ett grekiskt gatukök. Själv tog men en liten sallad och en kyckling gyros.

2015-07-16-14.40.17

Efter det blev det återigen strand och bad någon timma. En av dagens uppgifter var när vi försökte hjälpa en stackars fransk familj som troligen hade tappat nyckeln till sitt rum i vattnet och jag, Vincent och Estelle snorklade omkring i en timme utan att hitta något.

Sifnos är lite känt för sina alla krukmakeri och det ligger sådana butiker som drejar lite varstans. Självklart är en del lite mer ”på” än andra och Vincent och Estelle hade blivit lovade att få testa på. Vincent såg fram emot det vääääldigt mycket. Så mycket så att han hade pratat om det hela dagen faktiskt. Roligt tyckte de att det var, och mycket svårare än när han visade.

2015-07-16-18.21

Efter det var det hem, slappa på rummet, duscha och kolla mailen en timma innan det var dags för kvällens restaurangbesök. Vi brukar nästan alltid när vi är ute och reser kolla Trip Advisor efter bra ställen och kvällens ställe låg tvåa på listan i Kamares. Det något udda namnet Absinthe men herregud vad bra det var. Nästan lite finrestaurang. Fick ju självklart prova deras grekiska sallad och sedan blev det grillad svärdfisk från vattnen utanför. Ett rikigt bra ställe där man till och med kunde betala med kort.

2015-07-16-20.11
/Jonas