Bussutflykt och ny strand

Sovmorgon och ingen morgonpromenad var inte alls dumt idag. Inte för at man sover speciellt länge men ibland är ju grejen med just semester att man inte skall ha så många tider att passa. En liten kort promenad till bageriet för lite färskt bröd till frukost hemma på balkongen.

2015-07-17-09.02

Idag var det dags för lite utflykt till en annan strand och vi gjorde det ganska enkelt för oss. Vi hade visserligen ingen speciell strand i tanke men tog en som hade en buss vi kunde hoppa på där vi bor till andra sidan ön utan att byta i själva huvudbyn på ö i mitten. Platis Gialos. Vi gjorde ett mycket smart drag som gick till hamnen där bussen utgick ifrån och inte den busshållplatsen som var närmast för oss.

Mycket mindre än vad jag trodde men charmig och flera ställen som nästan kändes lite exclusiva även om de säkerligen inte var det. Men, de såg riktigt fräscha ut i alla fall. Alla ställen dessutom två-tre meter från vattenkanten vilket ju inte är så vanligt.

2015-07-17-11.42

2015-07-17-13.40

Vi började med några timmar strandhäng med mycket bad för att torka till lite innan det blev lunch. Är lite förtjust i Club Sandwich och en sådan blev det för min del idag. Alltid lika kul att se hur de gör dem eftersom de kan skifta en hel del mellan ställen.

2015-07-17-13.45

Sedan blev det strand igen och när vi badade träffade Vincent och Estelle en kille och tjej från Norge som de spelade lite fotboll och badade med innan det var dags att bege sig mot bussen hem. Vi stannade och pratade med deras föräldrar som hade varit på ön Milos två gånger och kom därifrån för några dagar sedan och fick några tips.

Buss hem, stannade vid stranden och tog en öl. Stället jämte hade beachparty och spelade härlig grekisk musik på hög volym. Sedan var det hem och dags för duschen.

På vägen ut gjorde vi klart och betalade för rummet. Vi fick också klart att han skjutsar oss ner till båten också även om det inte är speciellt långt. Sedan gick vi ner till huvudgatan och gick till ett ställe som såg riktigt grekiskt ut och verkade bra. Maten var väl helt ok men den gamla tanten som serverade var verkligen ingen höjdare. Helt ointresserad när hon tog upp beställningen och ingen som var framme vid bordet på hela kvällen. Men men. Man måste kanske måste uppleva dålig service ibland för att förstå och uppskatta den bra.

Imorgon får vi ställa klockan. Resan går vidare mot ny ö när vi skall besöka Milos.

/Jonas