Båtluff på gång

Blev lite sugen på att ta upp skrivandet en stund och tyckte att det var ett alldeles ypperligt tillfälle att skriva om kommande resa som skall göras. Planen är att skriva mer eller mindre från varje dag under själva resan också som en slags resedagbok. Har funderat på att göra det innan som en kul grej men det har inte blivit av.

Båtluff alltså, precis som det står i rubriken. Har gjort det två gånger tidigare och minnena är bara positiva. Nu skall väl tilläggas att fösta gången var 28 år sedan. Nästan i antikens Grekland alltså. Eller i alla fall på den tiden det var ordning och reda på sakerna i det landet och Drachmer var valuta.

Då hade precis Ios som ö blivit känd som en riktig partyö och det var till och med på löpsedlarna här hemma om allt som hände där. Vår tanke var att inte åka dit eftersom det var onödigt om det nu var så oroligt. Den tanken varade i ungefär en sekund när första svensk vi började prata med undrade om vi skulle dit. Klart vi skulle. En något överföfriskad Jonas somnade första kvällen på helt fel ställe. Men. Allt gick bra och vi återvände något år senare också.

Den andra gången vi var iväg bodde vi hela resan uppe på tak. Riktigt så funkar det inte när man åker 2015 med fru och två barn. Inte för mig i alla fall. Hade vi inte åkt i värsta högsäsongen hade vi förmodligen inte bokat hotell men nu gör vi det och att stå på kajplan och leta boende kan jag just denna gången vara utan.

/Jonas